Wednesday, December 12, 2007

20 de clujeni amendati pentru rufele intinse la uscat




Peste 20 de clujeni au fost amendati, pana astazi, pentru ca si-au intins rufele la vedere. Politia Comunitara a inceput sa aplice Hotararea de Consiliu Local (HCL) 575, adoptata in toamna acestui an care interzice, printre altele, uscarea rufelor la vedere sau scuturatul covoarelor pe geam.


“Pana acum, cele mai multe amenzi s-au dat pentru rufele intinse la vedere, care strica aspectul orasului”, a declarat pentru citynews.ro Iulia Persa, sef serviciu mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.


Toti cei aproximativ 20 de clujeni care au fost prinsi cu refele intinse la geam au fost sanctionati cu amenda minima prevazuta de HCL, adica cu 200 de lei fiecare.


In luna decembrie, clujenii trebuie sa aiba si mai mare grija, avand in vedere ca Politia Primariei a anuntat intensificarea controalelor. Aceeasi hotarare da posibilitatea politistilor sa ii sanctioneze si pe cei care isi scutura covoarele sau fetele de masa peste balcon, deranjandu-I astfel pe vecini. Pentru asta, clujenii risca o amenda de minim 200 si maxim 1.000 de lei.


Conform reprezentantilor municipalitatii, numarul cel mai mare de amenzi pentru rufele intinse la vedere s-au dat in cartierul Manastur.
from citynews

No comments: