Tuesday, December 11, 2007

SUPORTERII SE IMPOTRIVESC "LEGII DRAGOMIR"


Preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Gheorghe Răducan, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că împreună cu liderii celorlalte galerii din ţară va solicita o audienţă la preşedintele Traian Băsescu pentru a-l convinge pe acesta să nu promulge legea privind combaterea violenţelor pe stadioane.

Preşedintele e un om echilibrat şi dacă se va uita bine peste această lege a lui Dragomir o să îşi dea seama că sunt acolo nişte puncte aberante. Eu o să încerc să obţin o audienţă la preşedintele Traian Băsescu. O să facem o delegaţie a liderilor de galerii din toată ţara şi o să discutăm. Dânsul a dovedit că vrea să facă dreptate în ţara asta, a lovit mereu în granguri. Sper ca şi de această dată să ţină partea celor mici", a spus Răducan.

Cunoscut şi sub numele de Gigi Corsicanu, preşedintele LSR a adăugat că legea iniţiată de preşedintele LPF Dumitru Dragomir are în componenţa ei anumite puncte "aberante". "Noi acceptăm şi personal susţin eliminarea violenţei de pe stadioane. Sunt împotriva scandărilor rasiste şi a trivialităţilor. Aceste lucruri îndepărtează oamenii de pe stadion. Dar legea lui Dragomir are nişte puncte aberante. Se spune că n-ai voie cu ţeavă de steag mai mare de 50 de centimetri sau cu torţe. Păi mai periculoase sunt umbrelele decât ţevile de la steaguri. Iar torţele dacă nu se aruncă în teren de ce să fie interzise? Au pus acolo nişte reguli aberante cum că n-ai voie pe stadion cu glugă, n-ai voie cu pulover pe gât şi faţă, n-ai voie cu fular legat nu ştiu cum. Numai aberaţii. Parcă putem noi să le spunem la oameni cum să se îmbrace", a explicat Corsicanu.

Mihnea Ionescu, unul dintre liderii galeriei dinamoviste, care a contestat cel mai mult proiectul de lege iniţiat de Dumitru Dragomir, prin intermediul unor banere afisate pe stadion în timpul meciurilor, consideră că preşedintele Traian Băsescu va promulga actul normativ doar la insistenţele deputatului PRM. "În România în care trăim este normal ca Parlamentul să voteze legea lui Mitică. Parlamentul nu a întrebat pe nimeni din rândul suporterilor pentru a mai adăuga ceva la lege, să completeze acolo unde este necesar. Nici măcar nu avem încredere că membrii Parlamentului au citit-o. Adică una e să citeşti un proiect de lege cu atenţie şi să mai faci unele adăugiri şi alta e să o votezi în forma brută în care ai primit-o. Nu ştiu dacă Băsescu, un amator de sport şi mai ales de fotbal, va fi de acord cu promulgarea acestei legi. Cred că doar la insistenţele lui Mitică Dragomir", a spus Ionescu pentru MEDIAFAX.

Si sefii galeriei Farului sau a Stelei s-au raliat acestui protest. "A ajuns un infractor care trebuia să mai facă doi ani de puşcărie să dea legi. Câţi dintre suporteri sunt infractori ? Să îşi dea demisia Dragomir din fruntea Ligii pentru că nu poate un infractor să vorbească de cinste. Oamenii nu vin la meciuri din cauza corupţiei şi a partidelor trucate, nu din cauza suporterilor." a declarat liderul suporterilor din Constanta, Sorin Mihailescu
from prosport

No comments: