Monday, December 10, 2007

Citynews.ro cauta un nemernic!


Pornind de la un material realizat de colegul Andi Daiszler, jurnalist clujean, care semnaleaza o cruzime de neimaginat asupra unui catel maidanez, citynews.ro se alatura demersului sau in incercarea de a afla cine este cel care a comis aceasta cruzime.

Un metis cu gena de ciobanesc german a fost supus unor chinuri groaznice, la finalul saptamanii, de catre o persoana care pana acum nu a fost identificata. In seara zilei de joi, patrupedul a fost legat de o masina cu un lant si tarat la o viteza destul de mare pe mai multe strazi din cartierul Iris. Cainele a fost salvat de un trecator, care l-a incredintat medicilor de la clinica TRIVET si asociatiei Tom&Jerry.


“Am mai avut cazuri de abuzuri, insa asa ceva chiar nu am mai vazut. Probabil ca vroia sa-l omoare si nu stia cum. Omul care ne-a sesizat a fugit dupa masina pe doua strazi, iar taximetristul, in loc sa opreasca, a accelerat. Pana la urma, martorul a reusit sa-l opreasca, insa nu a vazut exact numarul masinii”, a declarat pentru citynews.ro Radu Tarmure, presedintele organizatiei neguvernamentale pentru protectia animalelor, Tom&Jerry, din Cluj.
Conform lui Tarmure, masina era o Dacie Logan de culoare inchisa si avea deasupra sigla uneia dintre cele doua firme de taximetrie Diesel din Cluj. “Din pacate, avem putine sanse sa dam de urma celui care a comis fapta”, spune Tarmure.



Medicii s-au chinuit sa-l salveze, iar starea sa este in acest moment stabila, dupa o operatie care a durat cateva ore. Acum, atat medicii care au avut grija de catel, cat si organizatia care s-a implicat in salvarea acestuia, incearca sa-i gaseasca acestuia un stapan, pentru a-i face suferinta mai usoara. Starea cainelui a fost agravata si de faptul ca era foarte slab. Daca un animal de talia sa ar fi trebuit sa aiba 35-40 de kilograme, ciobanescul german supus tratamentului inspaimantator are doar in jur de 20 de kilograme.
Citynews.ro il va recompensa cu 500 RON pe cel care ne poate dezvalui identitatea masinii sau taximetristului, dar si pe cel care ii va oferi catelului un camin.
from citynews

No comments: