Thursday, October 18, 2007

REVOLUTIA "ROSIE"

"U" CLUJ Ingrijorat de erorile din defensiva, noul antrenor al "sepcilor", Gheorghe Multescu anunta schimbari majore înca din partida de la Craiova. Saptamâna premergatoare meciului de la Craiova a fost una agitata pentru jucatorii clujeni.
Gigi Multescu i-a supus la teste fizice, a încercat sa le redea un tonus bun si a schimbat în doar câteva zile sistemul de joc. "Elevii mei erau dezamagiti si am lucrat mult la psihicul lor. Am facut si testele fizice pentru a observa care sunt plusurile si minusurile echipei la acest capitol", a povestit Multescu modul în care s-au derulat primele sale zile la Cluj. Tehnicianul a vizionat cele zece partide jucate de "U" Cluj în acest campionat si a ajuns la concluzia ca echipa de la poalele Feleacului sta prost în zona defensiva. Astfel, sistemul cu patru fundasi, pe care miza Adrian Falub, va fi schimbat în favoarea unui 5-3-2, cu trei stoperi în zona centrala.

Multescu doreste sa-si asigure astfel "spatele" în conditiile în care fundasii centrali sunt predispusi la greseli. "Tinând cont ca s-au pierdut meciuri pe nesincronizari în zona centrala a apararii, am ales sa joc cu cinci fundasi. Astfel va exista permanent un dublaj si stoperii vor avea de acoperit o zona mai mica. Trebuie sa ne raportam la ce avem, nu doar sa încercam sa jucam modern", a justificat Multescu schimbarile gândite în echipa.
In ceea ce priveste ofensiva, noul antrenor va miza pe un singur închizator si doi oameni de "creatie" în preajma lui, iar în atac va folosi un vârf împins si un om care sa-l sustina din spate. "Vom încerca sa ne aparam bine si sa contracaram periculos. Am exersat însa si atacurile pozitionale, pentru ca vreau sa jucam cât mai deschis. Prefer sa pierd cu 2-3 un joc decât sa fiu învins cu 0-1", a declarat Multescu, care a insistat mult si pe pregatirea fazelor fixe înaintea partidei din Banie.

No comments: