Tuesday, July 1, 2008

Falimente în lanţ în centrul Clujului

Proprietarii imobilelor solicită între 40 şi 90 euro/mp pentru spaţiile comerciale din zona centrală, lucru care face ca zeci de agenţi economici să închidă prăvăliile.
Terasa Dorna din Piaţa Unirii, magazinul Maestro de pe B-dul Eroilor, Alimentara de lângă cinematograful Victoria sunt numai câteva dintre locaţiile propuse pentru închiriere în Cluj-Napoca. Pe cele din centru proprietarii cer adesea peste 50 euro/mp, fapt care lasă spaţiile comerciale goale.

Unul din cele mai întinse spaţii din zona ultracentrală, cu acces direct la stradă, este lângă cinema Victoria, unde a funcţionat un mare magazin alimentar.

“Spaţiul are o suprafaţă comercială de 167 mp şi a fost retrocedat vechilor proprietari cu domiciliul în Austria, puşi în posesie acum două săptămâni. Preţul solicitat este de 80 euro/mp. Sunt firme interesate, însă ca să poată face faţă chiriilor ridicate din zona ultracentrală trebuie să aibă putere financiară, să fie reţele de magazine ori instituţii financiar-bancare”, precizează Ovidiu Motioc, consultant al agenţiei Mix Imobiliare, cea care se ocupă de închiriere.

O altă locaţie bine poziţionată este a fostului magazin Maestro, scoasă la închiriat de câteva luni. Spaţiul are 92 mp, iar preţul solicitat este de 75 euro/mp. închirierea este îngreunată de faptul că spaţiul are o clauză specială legată de perioada respectivă, conform administratorului Viorica Lazăr.

Terasa Dorna a fost scoasă la închiriat de săptămâna trecută, după ce a fost retrocedată şi apoi preluată de către un investitor clujean. Locaţia dispune de 150 mp la sol şi alţi 150 mp la subsol, pe care proprietarii vor să îi închirieze la pachet.

Preţurile în zona ultracentrală a Clujului - Piaţa Unirii, B-dul Eroilor, Regele Ferdinand, P-ţa Mihai Viteazu, str. Napoca, str. Memorandumului, B-dul 21 Decembrie sunt în medie de 60 euro/mp, susţine Motioc. “Pentru spaţiile din zona centrală, cu acces direct la stradă şi cu vitrină, preţurile solicitate pentru închiriere se situează la 40-90 euro/lunar”, susţine Antoanela Hurducaş, agent imobiliar la Edil Real Estate.

“Noi cerem 28 euro/mp deoarece spaţiul este situat la subsol. El este însă gata pregătit pentru cineva care vrea să deschidă un restaurant, netrebuind decât să-şi instaleze utilajele”, a precizat Hurducaş. Edil intermediază închirierea a 150 mp pe B-dul Eroilor.

Continuarea in Ziua de Cluj

No comments: