Monday, December 24, 2007

O parcare întreagă pentru familia Şerban


Familia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Graţian Şerban, este acuzată de locatarii unui bloc din cartierul Zorilor că a ocupat abuziv mai multe locuri de parcare. Un grup de locatari ai blocului de pe strada Observator numărul 1 susţin că Dan Şerban, fiul fostului preşedinte al CJ Cluj, Graţian Şerban, ocupă fără drept şapte locuri de parcare în faţa acestui imobil, în defavoarea lor, în condiţiile în care - spun nemulţumiţii - nici măcar unul din ei nu locuieşte aici.

În plus, locatarii mai reclamă că familia Şerban ar fi primit, cu dedicaţie, un spaţiu imens în acelaşi bloc, sprijiniţi de influenţa ex-preşedintelui consiliului judeţean. Ulterior, ar fi cumpărat spaţiul la preţ de garsonieră. La rândul său, Graţian Şerban se apără şi spune că acuzaţiile împotriva sa şi a familiei sale sunt răuvoitoare şi că totul este legal.

"A ocupat toată parcarea!"

"A ocupat şapte locuri de parcare în faţa blocului, deşi legea nu-i dădea dreptul să ocupe niciunul. Efectiv, a ocupat toată parcarea! Au dreptul să parcheze doar cei care locuiesc în acest bloc sau care au talonul auto pe adresa de domiciliu de aici. El locuieşte în cartierul Andrei Mureşanu, nicidecum în Zorilor. Nici fiul său, care are în acest imobil o firmă de construcţii, nu are domiciliu aici. Aşadar, nu puteau să ocupe parcările din faţa acestui bloc", a reclamat unul dintre locatarii imobilului cu pricina, care a refuzat să-şi facă publică identitatea, pe motiv că ar putea avea suferi “repercursiuni”.

Un alt locatar al acestui bloc a reclamat că familia Şerban a primit un spaţiu uriaş, "aproape cât două apartemente cu două camere", la etajul unu al blocului de pe Observator numărul 1, pe care l-ar fi cumpărat la un preţ derizoriu. "Din acest spaţiu imens s-ar fi putut face două apartamente, pe care Primăria le-ar fi dat unor oameni cu probleme. L-a cumpărat fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean şi-l foloseşte ca sediu de firmă. În fiecare dimineaţă, poate fi văzut cum îşi parchează Mercedes-ul ultimul tip în faţa blocului nostru, alături de celelalte autovehicule ale familiei Şerban", a reclamat locatarul, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

"Nu sunt decât patru locuri"

Contactat de către CLUJEANUL, fostul preşedinte al CJ Cluj, Graţian Şerban, a refuzat să se întâlnească faţă în faţă cu reporterii ziarului şi să discute despre acest subiect, pe motiv că are un program încărcat, printre care şi "shopping-ul de sărbători cu soţia". Prin telefon, Graţian Şerban a respins acuzaţiile, afirmând că sunt cel puţin tendenţioase: "Sunt nişte neadevăruri, ca să nu spun altceva. Fiul meu este acţionar în două-trei societăţi şi are spaţiu în acel imobil. A cumpărat spaţiul la preţul pieţei, nu aşa cum reclamă ei, iar eu nu am niciun amestec în această treabă", se apără Graţian Şerban.

Fostul preşedinte al CJ Cluj a mai declarat că e vorba de patru locuri de parcare, şi nu şapte cum susţin reclamanţii. "Sunt doar patru locuri de parcare, de unde şapte? Au fost acordate legal, de la Consiliul Local, şi n-au fost obţinute în perioada cât am fost eu preşedinte al Consiliului Judeţean. Din 1991 parcam acolo, iar din acest an, din luna august, fiul meu plăteşte abonamente pentru patru locuri de parcare, 300 de lei pe an pentru fiecare loc", a explicat Şerban.

La finalul discuţiei, consilierul judeţean PSD s-a arătat chiar intrigat de conţinutul reclamaţiei şi le-a recomandat locatarilor-proprietari de maşini din acel bloc să parcheze şi-n cealaltă parte a imobilului (partea dinspre Calea Turzii - n.r.), "unde sunt destule locuri goale pentru parcare".

Un consilier bogat

Graţian Şerban a fost preşedinte al CJ Cluj în perioada guvernării PSD, între 2000 - 2004, iar acum este consilier judeţean din partea social-democraţilor. Şerban este unul dintre politicienii prosperi ai Clujului. Deşi afirmă că nu are decât o singură firmă, SC Smart SRL, de consultanţă imobiliară, averea sa a crescut simţitor în ultimii trei ani, de când este consilier judeţean. Potrivit declaraţiei sale de avere, Graţian Şerban avea în 2004 o suprafaţă totală de 9 hectare teren agricol, un teren forestier de 0,7 hectare, precum şi trei apartamente în Cluj şi mai multe depozite bancare, împreună cu soţia, de 71.000 de lei. În 2005, Graţian Şerban a devenit proprietarul unei case de vacanţă, iar în cursul anului trecut a vândut unul din cele trei apartamente.

Şerban jr., acuzat de ilegalităţi

Dan Şerban, fiul fostului preşedinte al CJ Cluj, Graţian Şerban, este acţionar majoritar la mai multe societăţi din domeniul construcţiilor, iar în ultimii ani a intrat în vizorul presei pentru unele presupuse abuzuri pe care le-ar fi săvârşit. La sfârşitul anului 2004, Dan Şerban a fost acuzat de vecinii săi că a ridicat două blocuri de locuinţe, de câte trei niveluri, pe strada Iosif Vulcan din cartierul Andrei Mureşanu, fără să respecte legea. Reclamanţii l-au acuzat că ridică imobilele fără să respecte distanţa de vecinătate şi numărul de etaje aprobate şi că pentru asta s-ar fi folosit de "spatele" pe care îl are, adică tatăl său. Şerban jr. s-a apărat, afirmând că vecinii vor să-l stoarcă de bani, iar litigiul a ajuns la tribunal.
from clujenaul

No comments: