Friday, May 9, 2008

Basescu si Paszkany, in spatele anchetei DNA


Surse autorizate sustin ca in spatele anchetei DNA impotriva patronului Stelei se afla presedintele Romaniei, Traian Basescu, si patronul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany.
Legatura dintre Traian Basescu si Arpad Paszkany este una stransa si de durata, presedintele tarii dandu-l exemplu pe Paszkany in fata procurorilor DNA, catalogandu-l drept un "cetatean onest", desi in acel moment era acuzat de instigare la luare de mita in dosarul 'Gazeta'.

Anumite surse sustin ca Arpad Paszkany i-ar fi cerut ajutorul lui Traian Basescu pentru a il 'ingropa' pe Gigi Becali si totodata si Steaua. Inaintea meciului dintre UTA Arad si CFR Cluj, datorita unui apel 'anonim', Politia Financiara a descins in vestiarul aradenilor cu doar cateva minute inainte de startul meciului si a cautat o geanta de bani care ar fi venit din partea Stelei.

Un scenariu asemanator s-a produs si miercuri, cand apropiatii lui Gigi Becali au fost retinuti de DNA la Cluj, dupa ce au luat masa cu fotbalistul Universitatii Cluj, Gigel Coman.

In urma acestui caz, Traian Basescu ar fi castigat imagine pozitiva pentru Directia Nationala Anticoruptie, iar CFR Cluj ar fi castigat campionatul indiferent daca n-ar fi batut Universitatea Cluj, deoarece Steaua risca o depunctare intre 6 si 9 puncte daca banii ajungeau la reprezentantii 'Sepcilor Rosii'.

De altfel, Traian Basescu a fost din ce in ce mai implicat in fotbalul romanesc in ultima vreme. Basescu l-a decorat pe arbitrul Alexandru Deaconu pentru ca a oprit meciul Rapid-Steaua, iar apoi, inaintea meciului Dinamo-Steaua, se pare ca a purtat o discutie cu reprezentantii Ministerului de Interne, pe care i-a somat ca echipa lor sa-si apere corect sansele in meciul cu Dinamo, pentru ca altfel se vor lua masuri drastice.

Onlinesport

No comments: