Friday, May 9, 2008

Turnuri Klausenburg în loc de Flacăra

Două dintre cele mai mari investiţii imobiliare din Cluj sunt prezentate la Târgul Condominium.
Compania LBBW Immobilien, noul proprietar al fostei fabrici Flacăra, vrea să ridice pe locul unităţii de producţie un complex ce ar putea ajunge la 25 de etaje. Germanii au prezentat primele idei de proiect în cadrul Târgului Condominium. Dezvoltatorii de la Impact Developer & Contractor prezintă şi ei conceptul care stă la baza viitorului cartier Lomb.

Pe terenul de 18.000 mp de pe str. Someşului, LBBW va dezvolta un proiect mixt, majoritar rezidenţial. Investiţia pentru proiectul din zona Pieţei Mihai Viteazu este estimată la 80 de milioane de euro.

Suprafaţa desfăşurată va ajunge la 90-100.000 mp, iar 80% va fi destinată segmentului rezidenţial. Jurgen Reich, country manager al LBBW Immobilien România, a declarat pentru ZIUA de Cluj că intenţia dezvoltatorilor este ca ansamblul să atingă până la 25 de etaje, dacă reglementările zonei şi Autoritatea Aeronautică vor permite.

Ansamblul va fi alcătuit din corpuri cu înălţimi diferite şi cu retrageri, cu birouri înspre stradă, comerţ de proximitate, spaţii verzi şi loc de joacă pentru copii. Locuinţele vor avea 1-4 camere, la etajele superioare ale celor mai înalte corpuri se vor amenaja apartamente penthouse (cu terase), 10-15.000 mp fiind rezervaţi birourilor.

Continuarea in ziua de cluj

No comments: