Friday, January 4, 2008

Piso il da in judecata pe Iorgulescu



Directorul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, Ioan Piso, este decis sa il actioneze in instanta pe ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu. Hotararea a fost luata de Piso in urma demiterii sale de ieri, care a tinut doar sase ore.

"Il voi actiona in judecata pe domnul ministru pentru abuz in serviciu. M-a demis in baza unui contract care nu exista iar pe urma m-a repus in functie, in cateva ore. Ma voi prezenta cu avocatul meu, care este foarte bun. De obicei, castig procese", a promis Ioan Piso intr-o conferinta de presa.

Mentionam ca ieri, directorul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, Ioan Piso, a fost demis din functie, printr-un ordin (foto galerie) primit din partea ministrului Adrian Iorgulescu. Ministrul mentiona ca lui Piso i-a expirat contractul de management semnat impreuna cu Ministerul Culturii si Cultelor. Pe postul temporar de director a fost pusa Viorica Crisan. Dupa ce Piso a cerut explicatii ministerului, acesta si-a schimbat decizia dupa sase ore, revocand ordinul precedent si mentinandu-l in functia de director al muzeului pe Ioan Piso.

Reactia profesorului Ioan Piso a fost una dura. "Eu nu am semnat nici un contract de management cu ministerul. Ministerul a refuzat din 2005 sa incheie contracte de management cu mine, pentru a scapa de mine mai usor. Prin acest ordin nu sunt eliberat din functie. Se constata doar ca a expirat un contract ce nu exista", a explicat Ioan Piso. El a completat ca principalul motiv pentru care ministerul il vrea demis este impotrivirea sa vehementa cu proiectul de la Rosia Montana.
from citynews

No comments: