Wednesday, June 25, 2008

Feleacul se vinde oficial. Cu 500.000 de euro

Oamenii de afaceri Octavian şi Călin Buzoianu au hotărât în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) a societăţii Feleacul vânzarea mărcilor, a liniilor tehnologice şi de producţie ale fabricii.

“Preţul se fixează în funcţie de cât se dă. Noi am analizat mai multe posibilităţi şi asta e varianta pentru care am optat. Chiar dacă vindem şi mărcile, ele vor fi păstrate în continuare”, a precizat Călin Buzoianu (foto), preşedintele Consiliului de Administraţie de la Feleacul.

Conform anunţului transmis ieri Pieţei Rasdaq, AGEA Feleacul a aprobat vânzarea bunurilor fabricii, controlată de către fraţii Buzoianu, pentru minimum 500.000 de euro plus TVA societăţii Amylon Sibiu, parte a grupului de panificaţie Boromir. De la vânzare fac excepţie clădirile şi terenul aferent fabricii pe care cei doi oameni de afaceri au demarat construirea unui complex rezidenţial de locuinţe.

Vânzarea este precedată, conform conducerii Feleacul, de închirierea liniilor tehnologice şi de producţie pentru 90 de zile, începând cu 1 iunie, tot către Amylon, pentru 50.000 de euro plus TVA. La Feleacul lucrează în prezent 124 de persoane. Angajaţii fostei fabrici au solicitat conducerii câte 10 salarii compensatorii pentru muncitorii cu peste 20 de ani vechime, susţinând că nu au şanse să îşi găsească slujbe.

continuarea in Ziua de Cluj

No comments: