Wednesday, June 25, 2008

Soluţii de finanţare pentru noul “Moina”

Schema de finanţare pentru realizarea noului stadion “Ion Moina” ar urma să fie gata în maxim trei săptămâni, a anunţat proaspătul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe (foto).
Acesta a precizat că Primăria Cluj-Napoca se va implica în acest sens, având în vedere că administraţia judeţeană nu dispune de fonduri pentru susţinerea investiţiei.

“Am verificat şi, într-adevăr, sunt bani în fondul de rulment al Consiliului Judţean pentru realizarea proiectului stadionului, dar pentru executare va trebuie să găsim soluţii. Vom avea o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei, care s-au angajat să ne susţină, şi în câteva săptămâni vom fi în măsură să explicăm cum vom finanţa acest proiect”, a spus noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Acesta a explicat că, iniţial, Consiliul Judeţean gândise ca strategie de finanţare a stadionului “Ion Moina” un parteneriat cu societăţi private interesate să ocupe spaţii comerciale în zona stadionului.

“Am văzut că proiectul câştigător are prevăzut un turn de 20 de etaje, dar - în cazul în care Primăria nu va aviza atâtea etaje - atunci banii pe spaţii comerciale nu vor putea fi scoşi pentru a ajuta la construcţia stadionului, de aceea trebuie să avem în vedere şi alte soluţii”, a mai spus Tişe.

Şi primarul Emil Boc a anunţat că administraţia locală va contribui atât cu terenuri, cât şi cu fonduri la realizarea noului stadion “Ion Moina”.

Continuarea in Ziua de Cluj

No comments: