Monday, April 14, 2008

Filarmonica va avea şapte niveluri!

Clujeanul.ro vă prezintă în premieră planurile clădirii Filarmonicii din Parcul Mare. În proiectul UTCN se arată că noua clădire va avea şapte niveluri, ceea ce a stârnit protestele Clubul de Cicloturism Napoca. ONG-ul susţine că noua clădire va afecta o mare parte a parcului!

"Actualul cazino în ruină va fi în realitate o mică parte din viitorul ansamblu, care va ocupa o suprafaţă de peste trei ori mai mare, pentru că în spatele actualei clădiri existente se preconizează realizarea unui corp nou de cladire, cu lungime de zeci de metri şi cu înălţime mare. E vorba de o clădire nouă pe şapte niveluri, care ar adăposti printre altele o sală cu circa 1.200 de locuri, garaje subterane, foaiere, garderobe, holuri, spaţii tehnice, săli de repetiţii", a precizat pentru Clujeanul.ro preşedintele Clubului de Cicloturism Napoca, Radu Mititean.

El a mai precizat că de-a curmezişul parcului se preconizează şi realizarea unui acces auto, dinspre strada Cişmigiu. În documentaţia tehnică se prevede că aria construită a Casinoului din parc este de 872 de mp şi se propune o arie construită de 2.699 mp, adică o suprafaţă de trei ori mai mare decât ceea ce există acum.

Cu alte cuvinte, la sol, noua clădire va "răpi" aproape 3.000 de metri pătraţi din parc.

Clădirea va avea două niveluri subterane, din care unul va fi utilizat pentru parcare, iar celălat pentru alte utilităţi. "Dacă faci o sală de 1.200 de locuri şi o parcare de 57 de locuri, o să-ţi dai seama peste o vreme că ar trebui să mai faci o parcare de vreo 500 de locuri. Şi atunci se va lua iar din terenul parcului", a susţinut MItiteanu.
Se răpeşte o mare parte din parc

Preşedintele Clubul de Cicloturism Napoca (CCN), Radu Mititean, a sesizat toate ONG-urile de mediu clujene în legătură cu pericolul realizării Filarmonicii în Parcul Central fără realizarea unui studiu de mediu.
Continuarea pe clujeanul.ro

No comments: