Saturday, April 19, 2008

Licitaţie

950.000! Cine dă mai mult? Gigi se uită încruntat înspre Arpi şi plusează. 1.000.000! O dată. De două ori. De trei ori. Adjudecat! Trei puncte pentru Steaua.
Scenariul se repetă, obsesiv, cu câteva zile înainte de fiecare etapă. Sumele diferă, dar povestea e aceeaşi: Steaua sau CFR Cluj, de preferinţă chiar amândouă, sunt creditate cu milioane de dolari sau euro aruncaţi spre oponenţii adversarelor. Săptămâna aceasta, în prim-plan sunt UTA şi Oţelul.

Acum câteva zile, “U” Cluj şi Rapid au fost implicate în “horă”. Distribuţia se schimbă cel mult o dată la şapte zile, ca într-o piesă regizată prost. Dar nu actorii sunt de vină! Regizorul nu e în stare să producă nimic de calitate.

în cazul Ligii I, regizori au devenit ziarele, care au cam uitat de valoarea fotbalului. Nu mai contează incursiunile pe extremă, centrările “la milimetru”, şuturile la vinclu sau posesia mingii. Important a devenit cine s-a dat la o parte mai evident, cine ar putea să mimeze fotbalul mai bine sau cui i-ar folosi mai mult o victorie a adversarilor în meciul direct.

Evident, nimeni nu face asta fără acordul producătorilor - personaje dubioase, îmbrăcate în costume de mii de euro, cu maşini de sute de mii de euro în garaje şi cu ambiţii de milioane de euro. Pentru ei nu contează valoarea produsului, ci câştigul. Iar pentru asta ar face orice. Inclusiv licitaţii o dată pe săptămână.

Continuarea in Ziua de Cluj

No comments: