Saturday, April 19, 2008

Lăpuşan şi Soporan, aruncaţi în luptă de “kaiserul” Rus

Candidaţii PSD Cluj pentru alegerile locale au fost lansaţi ieri oficial pe scena Casei de Cultură a Studenţilor.
Preşedintele PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu, a ales un model mai dinamic decât în ceilalţi ani pentru a prezenta candidaţii partidului pentru funcţiile de primari, respectiv de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ).

Pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, Dîncu – despre care Ioan Rus a spus că “este un DJ mai bun decât Mitrea” – i-a chemat pe toţi candidaţii, accentul căzând pe cei mai “grei”: Remus Lăpuşan, candidatul la Primăria municipiului Cluj-Napoca, şi Vasile Soporan, candidatul pentru şefia CJ.

“Nu facem o lansare cu mici şi bere, căci aici nu se potriveşte. Şi nu merge nici denumirea de dînculion, vasilion ori pesedelion. în Ardeal noi facem politica mai serios”, a declarat Dîncu, făcând referire directă la vanghelioanele organizate de liderul PSD Bucureşti.

Sprijiniţi de Rus

Vicepreşedintele PSD şi liderul “grupului de la Cluj”, Ioan Rus, reintrat ieri în scenă după mai mult timp, a declarat că marile proiecte din Cluj au fost demarate de social-democraţi, în perioada 2000-2004.

“Amintiţi-vă cum toţi portocalii au sărit ca arşi când noi – prin Vasile Soporan, ca prefect, şi Şeban Graţian, ca preşedinte al Consiliului Judeţean - am creat Parcul Tetarom. Ce atacuri au fost. Iată că acum Tetarom naşte pui vii. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a fost «desfiinţat» la începutul anilor 2000. Autostrada Transilvania a fost ideea noastră 100%.

A fost atacată chiar de la instalarea Alianţei DA la putere. Autostrada s-a scumpit cu un miliard doar din faptul că un an nu s-a lucrat şi încă câteva miliarde de atunci până acum” a afirmat Rus. El a acuzat “puterea portocalie” de toate nenorocirile din ţară.

“Noi avem în Cluj primarul care este preşedintele celui mai important partid, care a dat şeful statului şi primul guvern. Sunt responsabili de toate nenorocirile din această ţară. Vrea populaţia Clujului să-l aleagă din nou? Când patru zile pe săptămână stă la Bucureşti şi două la televizor, la tăiat panglici?”, a întrebat Rus asistenţa.

Continuarea in Ziua de Cluj

No comments: