Thursday, April 17, 2008

Tensiunea marelui meci

Ultima etapă a campionatului Ligii I de fotbal, sezonul 2007-2008, o zi de miercuri 7 din luna “lui florar”, ora 18.00, înainte cu exact o lună până la începerea Campionatului European de Fotbal din Elveţia şi Austria.
O locaţie unică prin semnificaţii şi valoare simbolică, bătrâna arenă “Ion Moina” din centrul capitalei Ardealului. O locaţie aflată, ce-i drept, într-o stare jalnică va găzdui un meci de istorie. Meciul meciurilor, mai tare decât orice derby bucureştean, mai tare decât orice confruntare fotbalistică a acestui sezon.

Un meci care poate fi vital pentru cele două protagoniste clujene din Liga I. Un meci în urma căruia CFR-ul lui Paszkany, Mureşan şi Andone poate câştiga un campionat în care au fost până de curând pe primul loc, o lungă perioadă de timp, iar Universitatea lui Doboş, Meszaros şi Goga se poate salva de la crunta retrogradare.

Un meci cât un campionat. Un meci ce poate intra în istoria oraşului de pe Someş. Un meci care poate încununa un sezon de excepţie al CFR-ului din Cluj, în acelaşi timp un meci care poate duce la relansarea şi renaşterea unui fenomen de excepţie al Transilvaniei, “U” Cluj. Un mit, o realitate şi, peste toate astea, o unică iubire pentru zecile de mii de suporteri care nu încetează să spere, de la meci la meci, în marea salvare a echipei lor de suflet.

Continuarea in Ziua de Cluj

No comments: