Sunday, October 28, 2007

Le-a stat ceasul


Le-a stat ceasul
de Alin Fornade

Clujenii au obţinut prima victorie din campionat în faţa unei echipe blazate şi fără idei. Pentru că au rămas repetenţi şi anul acesta la studii europene, Goian şi colegii lui au primit cadou cîte un ceas Cartier de la omul care visează să dea ora exactă României de la Pipera. De la orarul Ligii Campionilor, steliştii nu s-au readaptat la fusul orar al MămăLigii autohtone.

Început normal
Universitatea nu are banii lui Gigi Becali, dar a avut ieri o inimă uriaşă care a bătut în acelaşi ritm cu pătimaşa galerie. Căpitanul Goga, în minutul 7, şi Nemanja Jovanovici (20) anunţă că vor face un meci mare. Jocul Stelei nu merge, dar norocul pare să fie de partea ei cînd Nicoliţă deschide scorul din careul mic, la primul şut pe poartă, finalizînd centrarea lui Iacob (21). Părea că inevitabilul diferenţei de valoare se va produce. Dar steliştii şi-au decepţionat suporterii din faţa televizoarelor, uluiţi şi ei de ceea ce urmează.

"Foarfecă" de senzaţie
Ardelenii îşi revin rapid din şoc şi egalează cu o execuţie ce va rămîne arhiva sentimentală a fanilor. Savu a centrat pentru Nemanja Jovanovici, sîrbul a fost blocat în prima fază, dar mingea i-a revenit. Cu spatele la poartă, la un metru în teren, în colţul careului mic, atacantul a trimis mingea din "foarfecă" peste Zapata, pe colţul scurt, la vinclu (34). 1-1! Steaua replică repede prin Croitoru, al cărui exterior "muşcă" transversala (40), şi prin lovitura de cap al lui Badea (41).

Goga dă verdictul
Diferenţa dintre Liga Campionilor şi ultima clasată din Liga I nu se observă nici după pauză. Universitatea porneşte decisă şi Goga ţinteşte bara (50). Uriaşul Iacob încearcă să tragă după el echipa, dar Szolomajer îl blochează la 14 metri de buturi (56).

Gazdele nu se mulţumesc cu remiza care e tot o piatră de moară, iar tonul îl dă tot Goga. Mai întîi cu o lovitură de cap care trece peste poartă (72), apoi cu o cursă vijelioasă de 40 de metri, încheiată cu un şut la colţul scurt, intuit de Zapata (75). Insistenţa lui Goga este răsplătită peste 10 minute, cînd căpitanul "şepcilor roşii" îl învinge pe columbianul din poarta Stelei. Universitatea îi dă peste cap pe amatorii de pariuri, iar Pedrazzini nu pare mai mult decît un secund ce a prins cu noroc un post care-l depăşeşte. Lăcă, ai împachetat?!

"Nu e ruşinos că am pierdut aici, e rău că n-am luat 3 puncte importante. Nu e vorba că avem moralul la pămînt, dar e clar că trecem printr-o perioadă grea"
Robinson Zapata

"Ştiam că Goian şi Rada sînt lenţi şi am mizat pe jocul în viteză. De-asta l-am schimbat pe Savu cu Sabo, ultimul a iuţit ritmul şi după ce ocazii au fost, trebuie să batem la scor"
Gheorghe Mulţescu

"Steaua previzibilă"
Mulţescu nu s-a mulţumit cu ironiile la adresa tehnicianului stelist, luînd la rînd şi echipa roş-albastră. "O echipă pe care o credeam mai puternică, Steaua, a fost azi foarte previzibilă. Am evoluat într-un 4-3-3, dorind să creez superioritate la mijlocul terenului şi, în mare, am reuşit. Doar nişte stîngăcii ale noastre au făcut ca scorul să nu fi fost mai mare în favoarea noastră", a punctat antrenorul "şepcilor roşii". (Mihai Mateaş)
from gsp

No comments: