Monday, January 28, 2008

Cristian Dancia s-a inteles cu Universitatea Cluj

Formatia „universitara“ continua sa se intareasca. Toni Dobos a reusit sa-l convinga pe Cristian Dancia sa evolueze pina la finele sezonului la Universitatea Cluj, pentru a pune umarul la redresarea echipei.

Astazi semneaza

Dancia este considerat solutia cea mai buna pentru postul de fundas stinga, deficitar in opinia conducerii tehnice

Dorit cu insistenta la echipa, pentru a acoperi banda stinga a apararii, Cristian Dancia si-a dat acordul pentru un transfer la formatia pregatita de Alpar Meszaros. Fotbalistul va sosi astazi la Cluj pentru a parafa o intelegere cu „lanterna rosie“. Cel mai probabil, fundasul va semna un contract pe 6 luni, cu optiune de prelungire: „Ne-am inteles cu Dancia. Acesta va sosi miine (n.r., astazi), dar nu stim deocamdata pe ce perioada va semna“, a confirmat pentru monitorul presedintele Universitatii Cluj, Toni Dobos. „Totul este aranjat. Miine vom pune la punct ultimele detalii. Sint sanse foarte mari ca Dancia sa evolueze la Universitatea Cluj in a doua parte a campionatului. Nu cred ca s-ar mai putea intimpla nimic care sa pericliteze acest transfer“, a adaugat Radu Constantea, vicepresedintele formatiei „studentesti“.
In virsta de 27 de ani, Dancia a evoluat de-a lungul carierei doar la patru echipe, Universitatea fiind a cincea. A inceput fotbalul la Politehnica Timisoara, dupa care s-a transferat la FC Arges in 1999. Dupa 4 ani petrecuti la Pitesti, fundasul stinga a fost cumparat de Torpedo Moscova. Evolutiile bune in tricoul „moscovitilor“ l-au propulsat si in echipa nationala, unde a strins cinci selectii. S-a intors in tara la inceputul campionatului pentru a evolua la Politehnica lui Marian Iancu, insa a fost pus pe liber la finalul turului.

A refuzat Grecia

In urma cu o saptamina, Dancia a sustinut probe de joc la formatia Tom Tomsk. A si evoluat in doua partide pentru rusi, antrenorul declarindu-se multumit de evolutiile sale. Cu toate acestea, transferul a picat in ultimul moment. Fotbalistul a mai avut oferte de la patru echipe din campionatul Romaniei plus alte doua formatii din Grecia si Ungaria. In cele din urma a ales sa joace la Universitatea Cluj, o „provocare“, tinind cont de pozitia „Sepcilor rosii“ in clasamentul Ligii 1. „Am mai avut oferte de la alte patru echipe din prima liga si din campionatele Greciei si Ungariei. Am ales Clujul pentru ca am nevoie de jocuri multe, sa revin la forma de altadata. Am avut o discutie cu Toni Dobos si ne-am inteles. Vreau sa ajut aceasta echipa sa se salveze de la retrogradare. Stiu ca s-au facut achizitii bune si avea un lot bun inca din tur, pentru ca Poli a cistigat greu la Cluj (n.r., scor 2-1). Nu merg la Universitatea doar sa imi iau banii, vreau sa ne salvam. Probabil voi semna pina in vara“, a precizat ultima achizitie a Universitatii Cluj.

from monitorul de cluj

No comments: