Sunday, January 27, 2008

PARIURI DESTUL DE RISCANTE

ESEC Claudiu Raducanu (în dreapta) nu s-a regasit dupa plecarea de la Steaua, nici macar la FC VasluiESEC Claudiu Raducanu (în dreapta) nu s-a regasit dupa plecarea de la Steaua, nici macar la FC Vaslui
ACHIZITII Jucatorii transferati în aceasta iarna de formatia ardeleana au cam facut tusa în ultimii ani la formatiile de la care au venit. Ei îsi pot relansa cariera salvând-o pe "U" de la matineu.

Dintre cei sapte fotbalisti achizitionati în pauza competitionala de Universitatea, doar Cristian Silvasan si Zeno Bundea se pot lauda ca au fost oameni de baza la fostele formatii.

Sapte transferuri si alti jucatori aflati în stand-by. Acesta este pâna acum bilantul lui "U" Cluj de la venirea lui Anton Dobos în functia de presedinte. Dupa ce a încercat în zadar sa-i transfere pe Pedro Oliveira, Joselito Vaca sau Andrei Cristea, Dobos s-a orientat tot spre jucatori aflati pe final de cariera sau cu putine meciuri în ultimele sezoane. Aceasta politica a fost adoptata în mare si de fosta conducere, dar s-a dovedit a fi falimentara. Dintre jucatorii transferati în iarna de "U", portarul Mircea Oltean a bifat doar patru meciuri în ultimii doi ani. Nici George Soltuz nu se poate lauda cu multe partide în aceeasi perioada. Fundasul de 30 de ani n-a mai fost titular de drept din timpul în care Toni Dobos era patronul sau, la Poli AEK Timisoara. Jucatorul a mai trecut pe la FC Vaslui, Jiul, Poli Timisoara si Gloria, dar n-a rupt gura târgului. In ultimii patru ani, Soltuz a evoluat în doar 23 de partide. La fel, Rares Soporan, pentru care transferul de la "U" la Poli, în ianuarie 2005, nu a fost deloc un pas înainte, a bifat doar 10 partide în ultimii trei ani în primul esalon, desi între timp a trecut si pe la Ceahlaul, o echipa mai slab cotata. In fine, nici ultimul sosit pe "Moina", Claudiu Raducanu, n-a rupt gura târgului dupa plecarea de la Steaua. "Blocnotes" nu a confirmat nici la Espanyol, nici la Arminia Bielefeld, nici la FC Vaslui, de unde a fost chiar exilat în al treilea esalon, la FCM Husi. Dupa "episodul Husi", Raducanu s-a plimbat pe la Guangzhou Pharma (China), Nea Salamina (Cipru) si Sorrento Calcio (Serie C) si a venit la "U" direct de la baza de pregatire a Armatei Craiova, echipa de L iga a treia.

from prosport.ro

No comments: