Friday, February 8, 2008

Agroflip se mută la Bucureşti


Societatea Agroflip, care deţine la Bonţida cea mai mare fermă de creştere a porcilor din judeţul Cluj, îşi va muta sediul la Bucureşti. Firma îşi va desfiinţa toate punctele de lucru din judeţ şi va deschide un punct de lucru în Cluj, pe strada Moţilor, conform unui anunţ făcut public ieri.

Proprietarul societăţii clujene, Liviu Florian, susţine că societatea este ca şi mutată la Bucureşti, în condiţiile în care el este acţionarul majoritar, deşi o decizie oficială în acest sens ar urma să fie luată în martie de către Adunarea Generală a Acţionarilor. „Nu mai contează, când eu sunt acţionar majoritar”, a precizat Florian. Omul de afaceri a refuzat să precizeze, însă, motivul pentru care a decis mutarea sediului social al companiei la Bucureşti.


Insolvenţă?


De precizat că Agroflip SA figurează la Bursa de Valori Bucureşti ca fiind în stare de insolvenţă, cu toate că Florian neagă vehement problemele financiare ale societăţii. „Agroflip nu a fost, nu este şi nu va fi în insolvenţă”, a afirmat Florian. Liviu Florian a refuzat să precizeze motivul mutării la Bucureşti. Conform Registrului Comerţului, Agroflip SA nu şi-a depus bilanţul financiar pentru anul 2006 şi se află în procedură de insolvenţă, sub incidenţa legii insolvenţei, 85/2006. Companiile care au solicitat deschiderea procedurii sunt Costrade Impex SRL Păuleştii Noi (jud. Prahova) şi Carmen Ana Internaţional SRL Predeal (jud. Braşov).

Amintim că Liviu Florian a fost unul dintre cei mai bogaţi clujeni, cu o avere estimată în 2005 la aproape 30 milioane de euro. Are trei fii şi un parc auto impresionant, compus din mai multe maşini de lux. Florian a avut primul restaurant chinezesc din Cluj şi a cumpărat, în 2003, ferma de porci Agroflip Bonţida, care avea datorii acumulate de 10 milioane de dolari. Agroflip figurează printre marii poluatori din Cluj, conform unei liste negre întocmite de ministrul Mediului, Attila Korodi. Ferma din Bonţida, aflată în apropierea fabricii Nokia din Jucu, a fost scoasă la vânzare la începutul anului.

from informatia de cluj

No comments: