Friday, February 8, 2008

Lika acontat, Bayano cu şanse mari

Albanezul şi-a dat acordul pentru un contract pe doi ani şi jumătate, iar Bayano e şi el aproape de un transfer la “U”.
Portarul Ilion Lika i-a impresionat pe şefii “Şepcilor roşii” în cele 45 de minute jucate în “amicalul” cu Chunam Dragons şi va fi legitimat la Universitatea. Albanezul şi-a dat acordul pentru un contract pe doi ani şi jumătate. Mijlocaşul brazilian Bayano, venit de câteva zile la probe de joc, a lăsat şi el o impresie bună la prima sa partidă pentru “U”, însă, în cazul său, jocul de mâine cu uzbecii de la Quruvchi Tashkent este decisiv.

în schimb, staff-ul tehnic a renunţat la serviciile celorlalţi doi jucători veniţi în probe de joc, albanezul Alket Alcani şi fundaşul dreapta Brito. Preşedintele-manager al Universităţii, Anton Doboş, ne-a declarat că va ajunge mâine în cantonamentul echipei de la Belek (Antalya), zi în care se vor semna şi actele cu portarul albanez şi, foarte probabil, se va definitiva şi transferul lui Bayano.

Acesta din urmă a sosit în cantonamentul Universităţii la recomandarea conaţionalului său, Andre Astorga. “Ilion Lika a avut o prestaţie bună, din câte am înţeles. Antrenorii şi-au dat acceptul ca el să rămână în lot, aşa că vom definitiva totul sâmbătă (mâine – n. red.), când o să ajung şi eu în cantonament.

în principiu, ne-am înţeles cu el pentru doi ani şi jumătate. Urmează doar să definitivăm actele. Nu cred că vor fi probleme. Cu Bayano nu e sigur. El i-a mulţumit pe antrenori prin prestaţia în jocul cu Chunam, însă trebuie să-l mai vedem încă într-un meci ca să ne dăm acceptul final. Sunt şanse foarte mari ca şi el să rămână”, a declarat Doboş.

Dancia pleacă din cantonament

Dacă posturile de portar şi mijlocaş defensiv au fost asigurate prin venirea lui Lika şi foarte probabilul transfer al lui Bayano, antrenorii clujenilor au mari bătăi de cap în ceea ce priveşte poziţia de fundaş stânga. Cristian Dancia, proaspăt transferat, a suferit o accidentare destul de gravă în minutul 20 al primului meci de pregătire, iar Doboş spune că situaţia e destul de gravă.

“E suspect de entorsă la genunchi. Ar putea lipsi două luni, dar încă nu e nimic sigur. Urmează să efectueze un control amănunţit pentru a ne da seama exact de gravitatea accidentării”, ne-a spus Doboş. Directorul sportiv al echipei, Sorin Vădana, ne-a declarat şi el că jucătorul va reveni în ţară pentru a începe programul de recuperare.

“Dancia pleacă mâine (azi – n. red.) în ţară pentru a mai efectua un control şi a începe programul de recuperare. Vrem să revină pe teren cât mai repede”, a spus Vădana.

Tiberiu Bălan, cu un picior la “U”

Conducerile Sportului Studenţesc şi Universităţii Cluj trebuiau să se întâlnească aseară pentru a definitiva împrumutul lui Tiberiu Bălan pe “Ion Moina”. Preşedintele-manager al clujenilor, Anton Doboş, a plecat deja la Bucureşti pentru a discuta cu Vasile Şiman, finanţatorul Sportului.

Surse apropiate conducerii “studenţilor” susţin că jucătorul este ca şi transferat la Cluj şi urmează să plece azi, împreună cu Doboş, în cantonamentul “Şepcilor roşii” din Antalya.

from ziua de cluj

No comments: