Thursday, February 7, 2008

Clujeni în fundul gol prin metroul din New York!


Au mers cu metroul purtând doar lenjerie intimă, au înotat sincron într-o fântână arteziană, au renuţat la tricouri şi au petrecut o zi la bustul gol, au mimat că ar vrea să se arunce de pe o clădire sau au “îngheţat” în cea mai mare gară din New York.

Cam acestea sunt câteva dintre "ocupaţiile" a trei clujeni care se află peste hotare de mai bine de şapte, respectiv patru ani. “Când povestim de câte o chestie celor de acasă, au impresia că noi facem asta aşa singuri şi de capul nostru dar, de fapt suntem peste 200 de voluntari care facem parte din Asociaţia Improve Everywhere”, a explicat Mihai Abrudan, unul dintre cei trei clujeni.

Colegii lui de farse sunt Mădălina Cătinaş şi Dan Cojan, la rându-le clujeni, care s-au alăturat grupului în 2004. Fiecare a aflat în felul lui de aceaste acţiuni dar au intrat în vorbă în timp ce îşi admirau unii altora chiloţii într-una dintre vizitele lor la metrou. “Nu ne ştiam pentru că toată lumea vorbea engleză şi, de obicei, nu stăm la poveşti. Întâmplarea a făcut ca Mădălina să răspundă la telefon în româneşte şi atunci am făcut nişte ochi miraţi ca personajele din desene şi am început să vorbim. Ca norocul că eram amândoi la fel de goi (râde - n.r.)”, a explicat Dan Cojan.

Pe Mihai l-au atras în mini-grupul lor destul de repede. “La acţiunea "înotul sincron", unde ne-am echipat toţi în costume de baie, căşti şi ochelari şi am înotat sincron în fântâna arteziană din Union Square, am început să râdem la un moment dat şi să chicotim în româneşte şi apoi Mihai a venit la noi şi ne-am dus toţi la o bere”, a adăugat Dan.

Au îngheţat la metrou

Ultima lor acţiune a avut loc în cea mai mare gară din New York, Grand Central, unde 207 de voluntari şi-au fixat ceasurile şi, pentru două minute, toţi s-au transfomat în statui. Unii mâncau iaurt sau îngheţată, alţii cereau indicaţii sau se legau la şiret, iar în momentul în care ceasul a bătut ora fixă toţi au îngheţat.
„Şi nu doar că nu ne mai mişcam dar eram absolut ca nişte manechine. Lumea s-a şocat. La început nu şi-au dat seama ce se întâmplă iar au intrat în panică. Unii au început să ne apuce de braţ şi să ne scuture, alţii filmau cu telefonul sau făceau poze. Cei de la securitate chemau întăriri”, a explicat Mădălina Cătinaş.
from clujeanul.ro

No comments: