Tuesday, January 8, 2008

Ceasurile „de marcă”–ţeapă de Cluj

Kannoo a vândut 3.000 de ceasuri la Cluj, potrivit reprezentanţilor. Multe dintre ele sunt proaste şi au atras reclamaţii

Ţepe cu ceasuri scumpe, „elveţiene”, de milioane de lei, pornite de la Cluj. O firmă înfiinţată în septembrie într-un apartament, Kannoo SRL Cluj-Napoca, a organizat în ţară mai multe expoziţii prin care vinde la preţuri foarte mici ceasuri presupus a fi elveţiene sau purtând mărci celebre.

La costuri de cel puţin două ori mai mici decât cele de catalog, 3.000 de clujeni au cumpărat ceasuri scoase la vânzare de Kannoo la expoziţia organizată în septembrie în Cluj. După nici trei săptămâni, atelierul de ceasornicărie recomandat de societatea clujeană a fost asaltat de clienţi nemulţumiţi de calitatea foarte proastă a ceasurilor cumpărate.


Fără service în Cluj
„Au făcut o expoziţie fără contract de service şi nici nu au asigurat service. Noi nu am făcut nicio reparaţie, pentru că nu au avut niciun contract de garanţie cu noi”, spune ceasornicarul Emil Mureşan, care are un atelier în centru şi unde reprezentantul Kannoo în Cluj i-a îndrumat pe cumpărătorii nemulţumiţi. Până acum Mureşan a contabilizat cel puţin zece clujeni care s-au adresat atelierului de ceasornicărie după ce au cumpărat ceasuri proaste. Reprezentantul Kannoo Cluj, Răzvan Ursuţiu, susţine că de fapt ceasornicarii dau vina pe produsele proaste pentru că cele 3.000 de ceasuri vândute de Kannoo la Cluj au blocat vânzările concurenţei pentru cel puţin o lună. „Am văzut ceasurile vândute de ei, iar calitatea a fost foarte precară, mecanismele erau foarte prost făcute”, a spus un alt ceasornicar, din piaţa Matei Corvin, care a preferat să rămână anonim. „Toate produsele defecte se înlocuiesc”, a asigurat Ursuţiu. De precizat că produsele defecte trebuie trimise în Austria, singurul loc unde ceasurile pot fi reparate în garanţie.

Director la bancă, tras în ţeapă
Cel mai recent clujean ţepuit este directorul de vânzări pentru regiunea de nord a Ardealului din partea unei bănci, care a insistat să nu fie numit. „Am dat 330 de lei pe un ceas Rousseau Raymond. Evident, preţul e un adevărat chilipir, pentru că valoarea reală e cel puţin dublă. Dar e clar că e o copie proastă. Întârzie, i-a sărit un rulment, huruie ca un tractor. Nu sunt mulţumit”, a spus directorul de vânzări. În ciuda zecilor de nemulţumiri la Cluj şi a altor câteva sute în toate cele nouă oraşe unde compania clujeană a organizat vânzări, în Cluj nu a fost înregistrată nicio plângere la Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorului (IRPC). „Am primit o singură plângere acum o lună şi jumătate de la o persoană din Iaşi care a reclamat lipsa certificatului de garanţie la ceas. Ne-a dat o adresă, pe strada Rovine, de unde a ieşit un bătrânel care ne-a făcut harcea-parcea”, a explicat Lenuţa Şuteu, inspector - şef la IRPC. „Produsele sunt capete de serie şi au vechime de un an sau doi, de aceea le dăm aşa de ieftin pentru că firma producătoroare ni le vinde la discount”, a explicat Ursuţiu.

Până la o soluţie definitivă, Kannoo are sediul juridic într-un apartament

Sediul filialei din România al Kannoo Austria este în cartierul clujean Mărăşti, într-un apartament (foto). Societatea clujeană, care reprezintă interesele companiei austriece Kannoo, deţinută de Ferdinand Malek, a fost înfiinţată în 4 septembrie anul curent. Asociat unic şi administrator este Ferdinand Malek. Răzvan Ursuţiu, proprietarul apartamentului, explică sediul societăţii printr-un contract de închiriere între compania sa de consultanţă şi cea reprezentată de Ferdinand Malek, asociat unic şi administrator la Kannoo SRL. „A fost o soluţie de moment, până când vor deschide în Cluj o reprezentanţă care să rezolve şi service-urile”, a declarat Ursuţiu.

from informatia de cluj

No comments: