Thursday, January 10, 2008

Dâncu sau Soporan?


Fililala judeţeană a PSD are în continuare conducere interimară. După ce, luna trecută, Ioan Rus a renunţat la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, interimatul este asigurat de Vasile Soporan.

La finalul lunii ianuarie, pesediştii îşi vor desemna noua conducere. "Avem două variante. Fie pe Vasile Soporan, fie pe Vasile Dâncu. Nu am discutat încă cu dânşii şi urmează să hotărâm împreună", a spus Remus Lăpuşan, preşedintele organizaţiei municipale PSD Cluj-Napoca.

Acesta a precizat că nu se doreşte o luptă pentru şefia la judeţ, iar varianta agreată este cea de echipă. "Organizaţia trebuie să fie condusă de o echipă. Doar aşa putem obţine rezultate bune la alegerile locale şi apoi la cele parlamentare", a subliniat Lăpuşan. Fostul lider PSD Cluj nu a nominalizat pe nimeni, iar Vasile Soporan a afirmat că este o "discuţie internă", care va avea loc între membrii PSD.

Deputatul Vasile Puşcaş a precizat că nominalizările şi alegerea conducerii se vor face după o analiză în cadrul partidului. "Eu aş vrea întâi să văd ce vrea, ce obiective are organizaţia de la Cluj. În funcţie de asta, vom alege oamenii. PSD nu duce lipsă de oameni buni, avem persoane competente pe care trebuie să le punem la locul potrivit, în funcţie de obiectivele fixate" a arătat Vasile Puşcaş.

Până la finalul lunii, PSD urmează să definitiveze la nivel naţional proiectul actualizat al ofertei politice a partidului, ofertă care va fi dezbătută de Consiliul Naţional al PSD, preconizat să se desfăşoare la începutul lunii februarie. Tot atunci, conducerea PSD intenţionează să adopte o strategie pentru alegerile locale din 2008. 15 februarie este termenul fixat pentru finalizarea procesului de selecţie a candidaţilor partidului pentru locale.
from clujeanul

No comments: