Wednesday, January 9, 2008

Horoscop 2008: campioana CFR Cluj, probleme cu legea

Astrele anticipeaza rezultate mari in Gruia si probleme pentru Cristi Borcea si Gigi Becali.


Evenimentul zilei” respecta o traditie veche de cinci „sezoane” si va prezinta si in acest inceput de an horoscopul Ligii I la fotbal, o colectie de previziuni care anunta traiectoria echipelor din prima divizie in 2008.

Previziunile au la baza horoscopul chinezesc, singurul considerat complet de specialistii din intreaga lume. Semnul zodiacal corespunzator fiecarei grupari din Liga I este desemnat pe baza unui calcul efectuat in functie de data exacta la care a fost infiintata. In documentarea noastra am utilizat elemente din lucrarea „Zodiacul chinezesc”, aparuta sub semnatura lui Virgil Ionescu.

2008, anul Sobolanului, va fi contradictoriu pentru echipele din Ardeal. Ambele echipe ale Clujului din Liga I sunt „nascute” sub semnul „Caprei”. CFR este o capra de foc, arde repede, cu valvataie, dar nu tine mult. „Sepcile” de la „U” sunt legate de pamant si o duc cand bine, cand dezastruos.

Iarta-ne, „Elefantule”!

Daca nu veti privi zodiacul drept un motiv de amuzament, il puteti considera un indicator destul de fidel a ceea ce urmeaza se intample in „Liga lui Mitica” in viitorul apropiat. In anii trecuti, horoscopul chinezesc a anticipat destul de fidel realitatea. Din 2003, nu ne-am inselat in privinta echipei care urmeaza sa ia titlul, in conditiile in care predictiile sunt facute la jumatate de sezon. In acest an, astrele le surad „feroviarilor” din Cluj!

Au fost si erori. Anul trecut i-am dat emotii gratuite lui Marian Iancu, patronul de la Poli Timisoara. Horoscopul 2007 il anunta pe „Elefant” ca sunt sanse bune sa transpire din nou „la racoare”. Iancu a driblat astrele.

Si in 2006 s-a dat o alarma falsa in cazul Timisoarei, pe cand Poli era antrenata de Hagi. Horoscopul ii dadea pe banateni pe cai mari, cand, in realitate, au stat mai mult prabusiti la pamant. Tot anul trecut, am prevestit degeaba nori negri deasupra Ialomitei. Previziunile 2007 pentru Unirea Urziceni au fost un fiasco total: „(...) Dan Petrescu va renunta la batjocura si va alege calea afacerilor imobiliare.”

PREDICTII CORECTE

„MM” Stoica - divort de Gigi Becali, Cupa in Giulesti!


In previziunile de anul trecut, am inutit corect ca Mihai Stoica va parasi cu scandal Ghencea, desi povestea de „dragoste” dintre el si patronul Gigi Becali parea sortita unui mariaj pentru vesnicie. Tot in curtea „ros-albastrilor”, horoscopul a dat „rezultate”. Asa cum s-a prezis, Becali a lasat Steaua pe locul trei in topul prioritatilor, dupa politica si afaceri. Rapidului i s-a prezis corect despartirea de antrenorul Razvan Lucescu si de golgheterul Ionel Ganea, dar si castigarea Cupei!

NATIONALA

„Cocosii” lui Victor Piturca, jumuliti bine la Euro 2008


Pentru ca echipa nationala s-a calificat la turneul final al Campionatului European din Elvetia si Austria, EVZ a facut o exceptie de la editiile anterioare si a consultat si horoscopul tricolorilor. Nationala e „nascuta” sub semnul Cocosului.

Un cocos de apa, iar in anul Sobolanului nu sunt semne bune. Tricolorii trebuie sa evite petrecerile. Pentru lipsa de rezultate, care e foarte probabila, ei ii vor invinovati pe „paparazzi”. Care, ce-i drept, ii vor cam haitui in acest an pe Mutu si pe ceilalti tricolori. Echipa va fi in centrul atentiei, va sta mai mult prin sedinte de autografe.

DINAMO

Sobolan.
Dinamovistii au forta sa revina in top, mai ales ca au scapat de presiunea rezultatelor imediate. Dinamo va fi ajutata, in special, de foarte multi oameni bine plasati. Unii o vor face chiar si inconstient, posedati de „spiritul” unuia ca Turcu sau Badea. Cristi Borcea trebuie sa evite stresul, sa nu mearga prea mult cu masina ca sofer (e de preferat troleibuzul!), sa nu intre in lupte corp la corp nici macar cu „Frankfurt”, de la „Vacanta Mare”. Conducatorul candva cu alura de stripper este predispus la accidente.

STEAUA

Mistret. S-a terminat un an agitat, cu multe frustrari, urmeaza un altul si mai instabil. Gigi Becali are mari sanse sa se raneasca intr-un obiect extrem de taios. Trebuie sa fie atent pe cine se bazeaza si sa nu se implice in lucruri inutile. Si Becali trebuie sa evite contactele fizice cu straini. E momentul ca acesta sa-si foloseasca la maximum capacitatile intelectuale si sa-si revizuiasca atitudinea. Lacatus trebuie sa puna piciorul in prag, sa nu-i lase pe ceilalti sa-l impinga intr-un colt.

CFR CLUJ

Capra.
Urmeaza un an fantastic in Gruia! E momentul ideal pentru a culege roadele muncii depuse. Sunt sanse bune ca echipa ardeleana sa iasa campioana. „Capra” clujeana obtine sustinere cu foarte mare usurinta din partea persoanelor care conteaza. Desi are mare noroc anul acesta, conducerea gruparii sa nu uite modestia si sa aiba planuri de rezerva, pentru ca pot aparea si crize subite. Sa nu lase aroganta sa-i stea in cale! Apar semne de probleme cu legea. Cuvantul de ordine pentru clujeni: prudenta!

RAPID

Mistret.
In Giulesti se prevad probleme cu sanatatea. Rapidistii sunt predispusi la imbolnaviri subite, la rani cu obiecte ascutite (ca si in cazul lui Gigi Becali). Mircea Rednic va trebui sa tina vestiarul curat (fara barfe, fara „strambe”!), nu ca acum, si sa incerce sa conserve si sa canalizeze mai bine energia debordanta a lui Marius Constantin. Desi sunt sanse sa obtina performante uluitoare, rapidistii trebuie sa fie foarte selectivi cu aliatii, pentru ca exista multe lupte pentru putere anul acesta (in club si nu numai!).

OTELUL GALATI

Dragon.
Otelarii galateni vor avea parte de mai multe neintelegeri, tradari, deceptii si dispute anul acesta. Prin urmare, e important sa-si acopere spatele. Nu trebuie sa participe la barfe (blaturi) si sa evite conflictele directe cu ceilalti. Anul acesta vor avea nevoie de mai multa intimitate. Sefii, care asigura resursele financiare, sunt interesati de religie, filosofie, metafizica si alte teme similare, mai putin de durerile de cap ale lui Grigoras. E un an bun pentru cei care studiaza dimineata.

GLORIA BISTRITA

Caine.
Batrana „catea” a Ligii I este predispusa la accidente anul acesta, cu mari sanse de a suferi rani urate. Vestea „buna” este ca se poate scapa repede de probleme, odata cu venirea toamnei. Cu alte cuvinte, indiferent care e criza, incercarea sau obstacolul care apare anul asta, va iesi bine pana la urma. In tinuturile linistite ale Bistritei, toata lumea trebuie sa fie calma. Solutia va veni cand se vor astepta cel mai putin, de la matusalemicul Padureanu. „Lordul” va da insa si el unele semne de batranete.

POLI TIMISOARA

Cal
. Eforturile „Elefantului” Marian Iancu au avut rezultate anul trecut. In 2008 se cam inchide robinetul de fericire si mult-iubita echipa a Timisoarei va aluneca din nou in baltoaca mediocritatii. Marian Iancu trebuie sa evite cat mai mult iesirile la rampa si sa-si petreaca timpul infaptuind strategii. Sa fie insa atent la „ajutorul” lui Chivorchian, care ar putea juca rolul de Iuda! Banatenii ii vor avea aproape doar pe propriii suporteri. Persoane sus-puse in fotbalul romanesc le vor fi ostile!

FC VASLUI

Caine.
Desi planurile sunt aproape perfecte, s-ar putea ca moldovenilor sa nu le mearga. Anul trecut a fost excelent, acum FC Vaslui va trebui sa se multumeasca insa cu mult mai putin. Probleme vor fi cu duiumul si trebuie multa intelepciune si atentie pentru a nu le agrava (antrenorul Dorinel Munteanu ar putea ajunge la capatul rabdarii, clacand si fizic, si psihic!). Soarele va rasari in ograda lui Porumboiu abia la iarna. Iarna cealalta.

UNIV. CRAIOVA

Sobolan.
Ca si Borcea de la Dinamo, patronul Mititelu trebuie sa evite trantele. Este deja stresat si orice efort il poate baga in spital. Chiar si daca va pastra un calm imperial, tot nu e scapat de griji. Va fi tradat in pasiunea lui pentru „iubirea alb-albastra”, va pierde bani (destul de multi, dar nu saraceste, sa stea linistit), va atrage priviri aspre din partea oamenilor legii. Echipa va juca in nota obisnuita, cand binisor, cand catastrofal. Finalul sezonului curent il va prinde pe Mititelu ars. Ars la buzunare.

UNIREA URZICENI

Cal.
Se anunta vremuri mai triste pentru ialomiteni. Succesele vor fi mai putine si din ce in ce mai mici. Instabilitatea va genera ura. „MM” Stoica si Dan Petrescu vor suferi mult din pricina impulsivitatii si ar putea sfarsi detestandu-se reciproc! Echipa va avea un parcurs descendent. Ceilalti, mai ales patronul, sa fie discreti si sa actioneze echilibrat. Sa nu uite sa se acopere de hartii! Clubul ar putea pica intr-o plasa intinsa de brigada antidrog a IGP!

PANDURII

Bou
. Vesti bune anul are pentru vistieria celor din Targu-Jiu! Sub Masa Tacerii s-ar putea descoperi un mare si nou talent al fotbalului european, care sa fie vandut ulterior la un pret de-a dreptul exorbitant (nu este nici Iordache, nici Vasilache!). Gorjenii trebuie sa aiba grija la dusmanii din nordul indepartat. Acestia pandesc la cotitura si vor avea posibilitatea sa le faca in ciuda. Pe teren totul se joaca inca! Boul din Targu-Jiu trebuie sa traga serios in jug.

UTA

Cocos.
Cuvantul de ordine: socializare. Toata lumea vrea sa aiba, intr-un fel sau altul, legatura cu aceasta echipa. „Batrana Doamna” se afla intr-un moment minunat pentru a stabili legaturi, pentru a intalni oameni noi, pentru a fi curtata ca in tinerete. Sunt sanse sa-i creasca economiile. Exista insa si posibilitatea ca la Arad sa nu functioneze planurile, deoarece „Batrana Doamna” are si multi dusmani. Nimic nu-i sigur. Cu atat mai putin evitarea retrogradarii!

POLI IASI

Cocos
. Exista o primejdie care i-ar putea afecta norocul lui Ionut Popa, asa ca trebuie sa ramana mereu in garda. E musai sa se fereasca a exagera cu bautura, cu fumatul sau cu pariurile sportive. Trebuie, atat antrenorul, cat si ceilalti oameni din cadrul clubului (inclusiv jucatorii) sa nu forteze norocul si sa nu faca nimic ilegal. Vor fi insa suficiente tentatii, asa ca atentie, atentie sporita! In niciun caz nu va curge lapte si miere prin Copou anul acesta.

FARUL

Bou.
Pe Litoral se asteapta iesirea la liman, chiar daca „salupa” nu va mai fi condusa de Ion Marin. Salvarea ar putea veni mai usor decat isi doreste chiar si Gica Hagi. Adevaratele probleme insa nu pot fi ingropate si nici ignorate. Gheorghe Bosanceanu „sa scoata banu’”, sa plateasca, sa plateasca, sa plateasca. Nu doar angajatii clubului. Astrele prevad ca asa va face. Si va fi darnic. Altfel, Farul se va ingropa.

CEAHLAUL

Capra.
Greu la deal cu boii mici, dar se poate scapa de retrogradare! Asa cum s-a facut si anul trecut, cu multa cheltuiala dintr-o vistierie apropiata primariei. S-ar putea insa sa existe surprize neplacute din partea autoritatilor „de la centru”. Pe final, plaiesii vor ramane fara bani, dar vor avea - in mod cu totul special patronul Gheorghe Stefan - un succes in dragoste de-a dreptul furibund. Ceahlaul e o capra care cand isi pierde capul, cand sta cu picioarele bine infipte in pamant.

DACIA MIOVENI

Sarpe.
Cuvantul de ordine pentru trupa lui Sorin Cartu este instabilitate. Partea buna este ca exista inca destule persoane care vor sa ii ajute sau le ofera ocazii de a fi ajutati, pe parcurs. Exista insa probleme cu oamenii legii. Au „noroc” la bani. Din cauza acestui comportament duplicitar, va fi dificil sa realizeze ceva. Dacia Mioveni e un „Sarpe” alunecos, care se aliaza cu oricine sa-si vada interesul satisfacut, apoi uita ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic!

"U" CLUJ

Capra.
Desi ar trebui sa le mearga bine, „sepcile rosii” nu scapa de caderea la matineu! Au cutitul in os. E greu, e tare greu, mai ales ca in Liga I sunt foarte multi lupi dornici de oite si capre naive. Singurele raze de soare: clujenii vor obtine mai mult de trei victorii si, mai prevad astrele, una dintre acestea va fi in fata unei echipe foarte mari. Nu-i exclus ca aceasta sa fie chiar „colega” si adversara din Cluj - CFR.

GLORIA BUZAU

Mistret.
Daca Bunica avea inspiratia sa nu rupa „lantul de iubire” care odinioara i-a legat de Steaua, buzoienii ar fi avut un an linistit. Certuri dese si necazuri nenumarate se vor lega de sigla gruparii de la granita Munteniei cu Moldova. Gloria trebuie sa-si vada lungul nasului si sa evite cu orice pret sa intre in jocurile celor mari. Jocuri periculoase pentru putere. Buzaul trebuie si sa-si conserve energia pentru interesul propriu. Altfel...

from evz

No comments: