Tuesday, January 15, 2008

Clujana valorează 8 milioane de euro


Fabrica de încălţăminte ar putea ajunge pe mâna asiaticilor pentru câteva milioane de euro

Fabrica clujeană de încălţăminte Clujana ar putea fi vândută unei companii asiatice pentru opt milioane de euro. Evaluarea fabricii şi a mărcii „Clujana”, realizată de compania de audit PriceWaterhouseCoopers (PWC), arată că întreaga afacere ar putea fi vândută cu o sumă de 6,8 – 8 milioane de euro. Brandul „Clujana” valorează mai puţin de 10% din suma propusă de PWC.

În acest moment o singură companie este interesată de preluarea afacerii clujene, este vorba de o firmă asiatică al cărei nume este ţinut la secret de către conducerea fabricii. Comisia de privatizare a fabricii, care se va întruni săptămâna viitoare, va stabili modalitatea de vânzare a participaţiei majoritare la fabrica de încălţăminte.
CJ Cluj se vrea
scăpat de Clujana
Acţionar majoritar la Clujana este Consiliul Judeţean Cluj (CJ), care deţine 93% din acţiuni şi care şi-a manifestat de mai multă vreme intenţia de a-şi vinde participaţia. Singura ofertă, deocamdată, a venit din partea unei companii asiatice al cărei nume nu a fost făcut public. „Am rămas la nivelul de discuţii prealabile, până când Consiliul Judeţean va aproba privatizarea”, a declarat administratorul special al Clujana, Gheorghe Feurdean. „După ce vom primi hotărîrea de la CJ vom putea începe negocierile serioase, până atunci rămânem doar la nivelul de discuţii prealabile”, a declarat Feurdean. Preşedintele Comisiei de Privatizare a Clujana, vicepreşedintele CJ Kerekes Sandor, susţine că afacerea clujeană ar putea fi vândută inclusiv prin listarea la bursă a unui pachet de acţiuni, prin licitaţie sau prin negociere directă cu ofertanţii. Modalitatea de înstrăinare a celor 93% din acţiuni va fi stabilită săptămâna viitoare, în cadrul unei întâlniri a comisiei de privatizare a Clujana. Pentru ca fabrica să fie vândută, directorul Sabin Pop are nevoie de o hotărâre a CJ Cluj în acest sens. „Noi vrem s-o vindem. Consiliul Judeţean nu e făcut ca să vândă pantofi”, a declarat Kerekes. Clujana va importa, de săptămâna viitoare, piele tăbăcită din India. „Indienii au fost săptămâna trecută la noi şi acum perfectăm contractul. Vrem doar să eliminăm intermediarii, nici nu sunt sigur că pielea pe care am cumpărat-o până acum n-a venit tot de la ei”, a conchis Feurdean. Precizăm că până acum singura ofertă concretă de preluare a pachetului de acţiuni deţinut de CJ la Clujana a fost înaintată de compania americană de investiţii New Vista Partners, care însă şi-a retras oferta.

Clujana, pierderi în T3
Clujana a avut o cifră de afaceri de 2.715.000 de lei în primele nouă luni ale anului trecut. Majoritatea sumei a fost obţinută din vânzarea producţiei – 2.522.000 lei. Clujana a încheiat primele 9 luni ale anului trecut cu o pierdere de 364.000 de lei, faţă de profitul de 4.7 milioane de lei obţinut în acelaşi interval al anului anterior.

from informatia de cluj

No comments: