Saturday, January 19, 2008

S-a întors

"U" Cluj s-a înţeles cu Poli Timişoara pentru transferul mijlocaşului Rareş Soporan

"U" Cluj a reuşit ieri un nou transfer, al patrulea din această iarnă, după portarul Mircea Oltean şi atacanţii Cristian Silvăşan şi Flavius Băd, mijlocaşul lui Poli Timişoara, Rareş Soporan (23 de ani), şi-a dat şi el acceptul de a evolua pentru lanterna Ligii I. "În proporţie de 90 la sută transferul e rezolvat. Îl aşteptăm pe Soporan astăzi la Cluj să stabilim durata angajamentului şi să semnăm actele", a detaliat preşedintele "şepcilor roşii", Toni Doboş.

Soporan a mai evoluat pentru "U" Cluj trei sezoane şi jumătate, între 2002 şi începutul anului 2006, cînd Toni Doboş, pe atunci preşedinte la Poli, l-a transferat la Timişoara, la cererea lui Gică Hagi, oferind 200.000 de dolari Universităţii. Deoarece nu a convins la Poli, Soporan a trecut pe la Ceahlăul şi apoi a ajuns în liga secundă la FCM Reşiţa. Mijlocaşul de 23 de ani se va alătura lotului antrenat de Alpar Meszaros şi Stelian Gherman astăzi.

Vine şi Bundea
"U" Cluj încearcă să transfere şi jucători cu experienţă, nu numai tineri. Fundaşul de bandă dreapta, Zeno Bundea (30 de ani) şi-a reziliat contractul cu formaţia israeliană Maccabi Netanya şi ar putea semna cu "U". "S-ar putea să vină Bundea. M-a informat preşedintele Doboş că există tratative cu el. Transferul nu e însă perfectat sută la sută", a afirmat antrenorul Alpar Meszaros. Bundea a fost la un pas de a semna cu CFR, în perioada în care echipa "feroviară" era antrenată de Dorinel Munteanu, dar transferul a picat atunci din cauza pretenţiilor financiare ale fotbalistului.

10 prezenţe în Liga I a bifat pînă acum Soporan

A ajuns Nicorec
Aseară a ajuns în cantonamentul "studenţilor" de la Sovata mijlocaşul Onişor Nicorec (21 de ani), care a evoluat ultima dată la Rapid II. Nicorec s-a format la şcoala de fotbal Luceafărul Dej şi a cîştigat în 2003 campania "Drumul spre glorie", participînd la un stagiu de pregătire în Olanda la Ajax Amsterdam. Un alt rapidist aflat în atenţia clujenilor este atacantul Ionuţ Dobroiu (19 ani).

Băd, trei ani jumate la "U"
Atacantul Flavius Băd a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu "U" şi va face joncţiunea cu lotul clujean astăzi. "A predat echipamentul l-a Bistriţa şi de mîine (n.r. azi) va intra sub comanda lui Meszaros şi Gherman la Sovata", a precizat preşedintele "şepcilor roşii", Toni Doboş. "La Bistriţa jucam prea puţin. Sper să am şansa la Cluj să evoluez mai mult. Este greu să se evite retrogradarea, dar nu imposibil", a spus Băd. Altfel, contractul atacantului Sandu Negrean a fost reziliat de comun acord.
from gsp

No comments: