Tuesday, January 15, 2008

Sute de miliarde pentru Filarmonica din Parcul Central

Administratia locala clujeana va incepe procedurile de licitatie pentru selectarea unei firme care sa se ocupe de executia lucrarilor la noul sediul al Filarmonicii de Stat "Transilvania".

Acesta va fi amplasat in cladirea vechiului cazino din Parcul Central. Pe langa vechiul Cazino, noul sediu va include si o alta cladire, care va fi ridicata langa cea a cazinoului.

Conform primelor date, Primaria Clujului a decis sa aloce intre 40 si 54 de milioane de lei pentru ridicarea noului sediu (peste 540 de miliarde de lei vechi). Studiul de fezabilitate si proiectarea sediului din Parcul Central au fost realizate de Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN) si a costat in jur de un milion de lei.

Conform acestuia, in cazul Cazinoului, proiectantii au propus o interventie care va permite conservarea ambientului istoric al cladirii. Monumentul va fi reabilitat si adus la arhitectura originala. In ceea ce priveste noua cladire, aceasta va fi "acoperita" de castanii existenti in zona si nu va fi vizibila de pe alei.

Banii pentru realizarea acestei investitii vor veni de la bugetul local, dar si din credite si din surse de la bugetul central.
from citynews

No comments: