Friday, January 18, 2008

Gemenii

Meszaros şi Gherman au vorbit în cantonamentul de la Sovata despre ce planurile de salvare ale Universităţii

-Ce v-a determinat să acceptaţi oferta lui Toni Doboş?
Meszaros: - Pentru noi este o mare onoare să lucrăm la Universitatea. Personal, aş fi acceptat oferta şi dacă echipa era în liga a treia. Sper să rămînem aici cît mai mult timp.
Gherman: - Este mult mai dificil să antrenezi acasă decît în altă parte, pentru că se implică şi sufletul. Aveam o ofertă tentantă de a fi manager la o echipă din Liga I, dar nu puteam să refuz o ofertă de la "U". Aici ne-am format ca jucători amîndoi.

- Aţi inovat un sistem în România, doi tehnicieni cu drepturi egale la o echipă. Cum vă împărţiţi atribuţiile?
Meszaros: - Ne sfătuim în tot ceea ce facem şi ne ajutăm reciproc. Este o perioadă grea, ne reorganizăm din mers şi nu putem schimba totul peste noapte.
Gherman: - Trebuie să fim o echipă, noi, antrenorii secunzii, preparatorul fizic. Ca şi director tehnic mă ocup de multe lucruri din exterior, să văd de ce jucători ar mai fi nevoie şi în ce condiţii îi putem aduce la echipă. De partea de pregătire, se ocupă antrenorul, iar responsabilitatea e a tuturor, de la preşedinte pînă la magazioner. Cu siguranţă vor fi şi discuţii în contradictoriu şi între noi.

- Ce s-a schimbat la echipă într-o perioadă relativ scurtă?
Meszaros: - Două aspecte: seriozitate şi punctualitate. Cu aceste două calităţi începe şcoala germană pe care am urmat-o. La primul antrenament, jucătorii au întîrziat 5 minute. De atunci, sînt pe teren cu cinci minute mai repede.
Gherman: - Şi şcoala românească începe tot la fel, cu seriozitate şi punctualitate.

- Ce obiectiv v-a fost impus de acţionari?
Meszaros: - Este clar că nu se vrea retrogradarea. Vom face totul ca să ne salvăm, cu alte metode şi altă gîndire. Jucătorii trebuie să ajungă la un anumit nivel, să dea totul pe teren. Sper ca munca noastră să dea speranţe de viitor. Dacă se retrogradează măcar să fim cu inima împăcată, că am dat totul pentru a ne salva.
Gherman: - Nu este un obiectiv impus. Ne-am impus noi salvarea de la retrogradare, dar trebuie luată în calcul şi cealaltă variantă. Sîntem într-o situaţie delicată. Nu e uşor să preiei o echipă de pe ultimul loc cu cîteva zile înaintea începerii pregătirii returului. Dacă luam echipa în decembrie, puteam pregăti altfel returul.

- Personal, credeţi că se poate evita retrogradarea?
Meszaros: - Nu ne mai înhămam la muncă dacă nu credeam în salvare. Avem nevoie de foarte multe puncte.
Gherman: - Trebuie să avem un punct mai mult decît cele care vor fi sub linie la finalul campionatului. Oricum să nu creadă nimeni că putem singuri. Este greu să faci foarte mult în trei luni. Avem nevoie de sprijin din toate părţile, de la conducere pînă la suporteri.

- Vă era dor de suporterii Universităţii?
Meszaros: - Numai de unii. Cei care nu fac prostii şi sînt lîngă echipă şi la bine şi la rău.
Gherman: - Suporterii Universităţii au fost întotdeauna adevăraţi. Pînă acum, în acest sezon, ei şi-au făcut datoria. Au stat permanent în peluză chiar dacă echipa a obţinut doar 11 puncte în 19 etape.

Ghinion pentru Olah
Pentru Adrian Olah sezonul este ca şi încheiat. Mijlocaşul s-a accidentat la şedinţa de pregătire de ieri dimineaţă de la Sovata. La o banală schimbare de direcţie, Olah a alunecat pe gazonul acoperit de zăpadă şi s-a prăbuşit de durere la piciorul drept. A părăsit antrenamentul ajutat de medicul Cristian Tîrteaţă, care l-a transportat imediat la Tîrgu Mureş pentru investigaţii amănunţite. Rezultatul radiografiei a fost drastic, fractură la metatarsian, o lună de imobilizare gipsată şi alta de recuperare. Astfel, Olah va reveni cel mai devreme pe gazon la începutul lunii martie.

Yesilova, şef la Sovata
Preparatorul fizic turc, Yucsel Yesilova, este responsabil cu pregătirea jucătorilor la Sovata. "Preparatorul este cel care se ocupă de treabă în perioadă de acumulări fizice. Nu ne băgăm peste el. Noi doar observăm cum decurge şedinţa de pregătire", a specificat Gherman. Yesilova a stabilit un program de pregătire cu cîte două-trei antrenamente pe zi, bazîndu-se pe alergări pe linie dreaptă, exerciţii la sala de forţă şi cu mingea.

Interesaţi de Băd
Pe lista jucătorilor doriţi de "U" a intrat de ieri şi atacantul Gloriei, Flavius Băd. "Se pare că Băd nu mai intră în atenţia lui Neluţu Sabău la Gloria. Vom vedea dacă ne poate fi de folos", a spus directorul tehnic, Stelian Gherman. Antrenorul Meszaros s-a interesat la Gherman de calităţiile lui Băd. "Este un atacant de forţă? E foarte bine, de astfel de jucători avem nevoie", a specificat Meszaros.

Goga ironizat
La antrenamentul de ieri dimineaţă, atacantul Dorin Goga a fost luat în colimator de fundaşul Sorin Iodi. "Bravo Goga, dacă te vede Iancu acum în ce vînă eşti, oferă 2 milioane de euro pe tine", i-a strigat Iodi, căpitanului "şepcilor roşii" după o serie de alergări susţinute. Poli Timişoara a oferit 1 milion de euro pentru Goga, dar oferta a fost refuzată succesiv de şefii Universităţii.

from gsp

No comments: