Friday, January 18, 2008

Funar cere ca Marghitas sa nu mai candideze

"Va solicit, domnule ministru, sa transmiteti o recomandare scrisa la USAMV Cluj-Napoca, prin care faceti cunoscut celor care sunt cercetati de DNA, in legatura cu distrugerea campurilor experimentale si instrainarea ilegala acelor 35 de hectare de teren de la Sapca Verde, sa nu candideze pentru functii de conducere", se arata intr-un document remis de senatorul clujean, Gheorghe Funar ministrului Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei.

Cererea sa vizeaza alegerile conducerii de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veternara, care urmeaza sa aiba loc in urmatoarea luna.

Potrivit lui Funar, cei care sunt cercetati penal nu au "caderea" morala de a reprezenta sau manageria o institutie de invatamant superior, chiar daca legea si prezumtia de vinovatie permit acest lucru.

Actualul rector al USAMV, Liviu Marghitas, se afla la al doilea mandat terminat si va candida pentru pro-rector pe probleme administrative, el fiind implicat intr-un dosar de coruptie care cerceteaza circumstantele in care a fost instrainat terenul pe care a fost construit Polus Center.
from citynews

No comments: