Tuesday, January 15, 2008

Statuia Mihai Viteazu si Crucea de pe Cetatuia intra in reabilitare


Peste 450.000 de lei au fost alocati anul acesta pentru proiectarea lucrarilor de reabilitare la mai multe monumente din Cluj-Napoca.

Primaria Cluj-Napoca va incepe in aceasta primavara demersurile pentru consolidarea statuii lui Mihai Viteazu. Pentru inceput, administratia locala va organiza o licitatie pentru proiectarea lucrarilor si studiul de fezabilitate. Numai pentru acestea, municipalitatea clujeana a estimat un cost de pana la 210.000 de lei. Dupa realizarea studiului de fezabilitate, Primaria va sti cu exactitate costurile lucrarilor de consolidare si reabilitare.

De asemenea, Primaria se pregateste de lucrari la momentul Crucii de pe Cetatuie, la pachet cu momentul Horea, Closca si Crisan, amplasat in fata hotelului Napoca. Pentru proiectarea lucrarilor la cele doua obiective, municipalitatea a locat 250.000 de lei.

O alta statuie la care reabilitarea deja a inceput este cea a lui Matei Corvin. Grupul statuar din fata catedralei Sfantul Mihail va fi reabilitat cu bani de la bugetul central, dar si cu fonduri venite de la Guvernul Ungariei. Guvernul Ungariei a decis sa aloce bani pentru lucrarile la statuia din Cluj pentru ca anul 2008 este declarat in Ungaria "Anul Matei Corvin".
from citynews

No comments: