Saturday, January 19, 2008

Presa din Germania a luat cu asalt fabrica Nokia de la Jucu

Jurnalisti de le cele mai mari televiziuni din Germania au luat cu asalt comuna Jucu, locul unde compania finlandeza Nokia va deschide la inceputul lunii februarie o fabrica de telefoane mobile.

Interesul presei din Germania este cu atat mai mare cu cat, in aceasta saptamana, Nokia a inchis fabrica din Bochum, Germania.

Trei echipe de jurnalisti de la RTL, Deutche Welle si ARD au discutat cu presedintele Consiliului Judetean Cluj si cu primarul comunei Jucu, Dorel Pojar. Ultimul a fost chestionat despre impactul pe care il are investitia asupra comunei si cum va influenta bugetul comunei faptul ca o mare parte dintre impozitele angajatilor vor fi virate in acesta. Tema reportajelor realizate de jurnalistii Germani se refera la influenta investitiei Nokia de la Jucu si decaderea zonei Bochum.

Un functionar din primaria Jucu a precizat pentru citynews.ro ca primarul a mai fost intrebat de jurnalisti daca ii pare rau de faptul ca se inchide fabrica din Germania. Raspunsul oferit de edilul din Jucu, numit interimar, dupa arestarea primarului Petru Coste - acuzat de DNA de luare de mita, a fost ca ii asteapta pe muncitorii germani sa vina la lucru la Jucu, unde exista conditii excelente.

Investitia Nokia la Jucu va fi de 200 de milioane de euro. Pana in momentul de fata suma investita depaseste suma de 40 de milioane de euro.

from citynews.ro

No comments: