Wednesday, January 16, 2008

Primul telefon Nokia "made in Romania"

Ieri seară, în jurul orei 20.00, fabrica Nokia de la Cluj (comuna Jucu) a produs primul telefon mobil Nokia „made in Romania”. Desfăşurat într-o discreţie totală, testul fluxul tehnologic al fabricii finlandezilor este, în acest moment, supravegheat de peste 500 de angajaţi.

Pe lângă aceştia, fabrica Nokia are un efectiv de protecţie şi pază format din 200 de agenţi de la firme clujene din domeniu, coordonate de un dispozitiv propriu format din 32 de oameni instruiţi la fabrica similară din Komarom (Ungaria).

După ce Timişoara a produs ani de-a rândul componente pentru telefoanele Alcatel, Clujul a devenit punctul de referinţă al industriei tehnologice de profil în România.

Menţionăm că în momentul anunţării investiţiei Nokia la Cluj reprezentanţii concernului finlandez anunţau ca dată limită de producţie a primelor telefoane la Jucu sfârşitul lunii februarie - începutul lunii martie 2008.

Finlandezii au reuşit să devanseze cu şase săptămâni termenul limită autoimpus pentru ieşirea de pe bandă a primului telefon Nokia „made in Romania-Transilvania-Cluj-Jucu”.

După 19 ani de la începerea producţiei la fabrica din Bochum (Germania), Clujul devine noul centru de producţie al Nokia. Amănunte în articolul „Jucu lasă Germania fără Nokia”.

from ziua de cluj

No comments: