Thursday, January 17, 2008

Mănăşturul devine cartier de zgârie-nori

Foto: macheta turnului
După ce la sfârşitul anului trecut, compania Tower a obţinut autorizaţia de construcţie pentru realizarea unui ansamblu de blocuri cu 18 etaje în zona magazinului Billa din Mănăştur, joi, Comisia de Urbanism a dat aviz favorabil de principiu pentru construirea unui turn de 25 de etaje pe Calea Floreşti.

Pentru a fi autorizat, proiectul mai are nevoie de avizul Autorităţii Aeronautice Civile în ceea ce priveşte regimul de înălţime. Arhitectul care a realizat proiectul, Sorin Scripcaru, a susţinut însă că nu vor fi probleme: "Vom obţine aviz pe 25 de etaje pentru că blocul nu depăşeşte coama dealului aflat în apropiere".

Bloc sau hotel?

Blocul este plasat pe Calea Floreşti, respectiv ieşirea din municipiu spre localitatea Floreşti, în apropiere de nodul Nord de circulaţie. Beneficiarul construcţiei este societatea Imperial Developement, iar investiţia se ridică, conform arhitectului de proiect, Sorin Scripcariu, la suma de 17 milioane de euro. Construcţia se va face pe un teren de 2.177 de metri pătraţi şi va avea 17.000 de metri pătraţi construiţi.
Iniţial proiectul prevedea realizarea de spaţii comerciale, birouri şi apartamente, acum însă investitorii caută un lanţ hotelier care să preia partea de spaţii locative. O parte din turn ar putea deci să fie folosită pentru realizarea unui hotel de 3-4 stele.
Compania Imperial Developement este deţinută de către omul de afaceri clujean Gheorghe Irimieş. Acesta este şi proprietarul firmei Helicia Drinks.
from clujeanul

No comments: