Monday, January 21, 2008

Ce vor candidaţii la decanatele din Agronomie


Primele facultăţi ale USAMV pentru decanatul cărora s-au anunţat deja primii candidaţi sunt Agricultura, respectiv Zootehnia şi Biotehnologiile. La prima s-a înscris Ioan Rotar, care îşi încheie deja un mandat la conducerea aceleiaşi instituţii, în timp ce la Zootehnie şi Biotehnologii şi-a anunţat candidatura Augustin Vlaic, în prezent prodecan al facultăţii.

Săptămâna aceasta au început alegerile la nivelul catedrelor, dar şi în asociaţiile studenţeşti ale USAMV, programate să se desfăşoare până în 28 ianuarie. Alegerile vor continua în cadrul consiliilor facultăţilor, după 10 februarie urmând să fie fixată data limită pentru anunţarea candidaturilor pentru decanate.

"A fi student înseamnă a studia"

Potrivit proiectului managerial postat de profesorul Ioan Rotar pe site-ul facultăţi, candidatul la un nou mandat la şefia Facultăţii de Agricultură îşi propune să găsească metode pentru a îmbunătăţi prezenţa studenţilor la cursuri, aceasta urmând să condiţioneze primirea subvenţiilor bugetare pentru cazare şi studii. "Considerăm că a fi student înseamnă a studia", se arată în proiect.

Tot aici, candidatul promite că se va ocupa mai atent de "reflectarea în mass-media" a rezultatelor facultăţii, atât în privinţa activităţii didactice, cât şi a cercetării ştiinţifice.

Mai mulţi studenţi la taxă

La aceeaşi adresă şi-a publicat planul managerial şi profesorul Augustin Vlaic. Acesta îşi propune să scoată la concurs cât mai multe posturi, promovând cadrele didactice pe baza performanţelor. De asemenea, aspirantul la funcţia de decan le promite studenţilor sprijin pentru a fi angajaţi în locurile unde efectuează stagii de practică sau chiar în universitate.

Tot pentru a-şi atrage voturi, Vlaic spune că le va asigura cursanţilor mai multe locuri în cămine. În acelaşi timp, după cum arată acelaşi document, va face tot posibilul să atragă mai mulţi studenţi în regim de taxă, atât la nivel de licenţă, cât şi la master.

Între 25 februarie şi 10 martie vor avea loc alegeri şi în Senatul USAMV, după care va fi ales noul rector. Actualul ocupant al funcţiei, Liviu Mărghitaş, nu mai are dreptul să candideze.

form clujeanul

No comments: