Monday, January 21, 2008

Facultatea de Medicina Veterinara, in primele 40 din Europa

Facultatea de Medicina Veterinara, din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, a fost acreditata drept o facultate de "liga 1", ea aparand pe o lista de 40 de facultati europene cele mai dezirabile in ceea ce priveste calitatea invatamantului si standardele de interventie clinica.

Facultatea a remediat intr-o perioada de doi ani mai multe carente semnalate de reprezentantii comisiei europene si ai Asociatiei Europene a Facultatilor de Medicina Veterinara, achizitionand aparatura de ultima ora, printre care o masa de anestezie pentru cai in valoare de 30.000 de euro si o masca de anestezie gazoasa din Statele Unite, de peste 15.000 dolari.

"Am avut un staff foarte bun, cu care am reusit sa ne ridicam la exigentele europene", a declarat decanul facultatii de Medicina Veterinara, Vasile Cosma (foto).

Acreditarea este printre putinele din tara, singura care mai detine un act similar este o facultate de profil din Bucuresti, insa acreditarea acesteia va expira in 2010. Actul este valabil 10 ani.
from citynews

No comments: