Saturday, January 26, 2008

Medical ne merge bine...

Conform unei discutii telefonice avute in cursul diminetii cu dr. Cristian Tirteata, acesta ne-a confirmat starea de sanatate foarte buna din cadrul lotului lui "U".

Se pare ca in afara accidentarii lui Adrian Olah (care are o fractura de metatarsian 5 si necesita o pauza competitionala de circa doua luni) doar brazilianul Andre Astorga acuza o usoara tendinita ahileana.

Toti ceilalti jucatori ai lotului se afla intr-o stare medicala buna, inclusiv cei noi veniti. De azi, a reintrat in pregatire usoara si Dorin Goga, cel care a avut o viroza respiratorie.

Conforma spuselor D-lui dr. Cristian Tirteata, cel mai mare castig in planul pregatirii fizice, este chiar preparatorul fizic Yuksel Yesilova care "poate antrena lejer la orice club profesionist din lume" fiind pregatit "la cel mai inalt nivel ca tehnologie a pregatirii fizice a antrenamentelor, atat ca dozare, cat si ca variatie a tipurilor si intensitatii exercitiilor".

Tot sistemul de pregatire fizica, este asistat pe calculator de un software special, care permite preparatorului sa monitorizeze toate aspectele anatomo-functionale ale unui jucator pe timpul antrenamentului.

De remarcat este faptul ca Yuksel s-a atasat mult de clubul "U" si de baietii nostri desi are oferte de la cluburi de calibru din Turcia, Germania si chiar de la Federatia Romana de Fotbal.

from universitateacluj.ro

No comments: