Wednesday, January 23, 2008

Universitatea încearcă “şocul” Tibi Bălan

Vasile Şiman, patronul Sportului, urmează să dea un răspuns pe 4 februarie ofertei lui “U” de a-l împrumuta pe fostul “internaţional”.
Universitatea şi-a întărit masiv ofensiva în această iarnă şi a încercat să “peticească” linia de apărare. Pentru zona mediană, compartimentul care a suferit cel mai mult în turul campionatului, şefii “Şepcilor roşii” încearcă să lovească puternic pe piaţa transferurilor, prin aducerea lui Tiberiu Bălan, actualul “căpitan” al Sportului Studenţesc. Vasile Şiman, principalul finanţator al bucureştenilor, a promis că va da un răspuns pe 4 februarie.

Contactat telefonic, Radu Constantea, vicepreşedintele clubului, ne-a declarat că s-a întâlnit cu Tiberiu Bălan înainte de Sărbători şi a discutat, în principiu, datele unei posibile veniri la Cluj. Oficialul Universităţii a mai spus că a discutat şi cu Vasile Şiman, iar acesta i-a transmis că ar fi dispus să-l lase pe jucător la “U”, sub formă de împrumut până în vară, dacă nu va primi o ofertă de transfer până atunci.

“Am discutat cu domnul Şiman, dar şi cu jucătorul. Vedem, până pe 4 februarie, ce răspuns vom primi”, ne-a declarat Constantea. Şi preşedintele-manager al clubului, Anton Doboş, a lăsat de înţeles că în perioada următoare ar putea sosi la “U” un jucător important, însă fără să menţioneze despre cine e vorba.

încântat de revenirea acasă

Contactat telefonic de ZIUA de Cluj, jucătorul, aflat în Antalya cu Sportul, ne-a declarat că nu ştie nimic despre vreo ofertă concretă pentru el. Cu toate astea, mijlocaşul în vârstă de 26 de ani spune că l-ar încânta să revină la Cluj, mai ales la echipa care l-a lansat în fotbalul de performanţă.

“Nu ştiu care e situaţia mea în acest moment. Sunt în cantonament cu Sportul, în Antalya, mă pregătesc, şi aştept să văd ce se întâmplă. Domnul Şiman mi-a promis că peste o săptămână vom discuta viitorul meu. Aş veni la “U”, deşi echipa e pe ultimul loc. E clubul la care m-am lansat şi vă daţi seama că mi-aş dori să pun umărul la salvarea de la retrogradare”, a declarat Tibi Bălan, “căpitanul” Sportului Studenţesc.

Mijlocaşul este un produs al Universităţii, el făcând parte din generaţia lui Alex Păcurar şi Zsolt Szilagyi, antrenată de Gheorghe Vasile.

De la “U” a plecat în anul 2000, semnând pentru Rapid Bucureşti, iar apoi a mai trecut pe la Rapid II şi Gaz Metan Mediaş, până să semneze cu Sportul. Deşi a avut o carieră măcinată de accidentări, mijlocaşul a bifat şase prezenţe pentru prima reprezentativă.

Răsturnare de situaţie în cazul Bilica

Compartimenul defensiv al echipei ar putea primi întăriri serioase în cursul serii de azi. Nu e voba de vreun transfer-şoc, ci de revenirea brazilianului Fabio Bilica. După 18 zile în care şefii lui “U” au încercat toate metodele de a-l contacta, reuşind maxim să ia legătura cu familia sa, jucătorul dă semne că va reveni la echipă.

Anton Doboş ne-a declarat că în cursul serii de azi fostul echipier al lui Palermo va ateriza pe Aeroportul Internaţional din Cluj. “Mâine (astăzi – n. red.) seară va ajunge la Cluj, iar apoi va merge la Sovata. Am reuşit, într-un final, să-l readucem la echipă”, a declarat preşedintele-manager al clubului.

Fabio Bilica trebuia să se prezinte, la fel ca şi restul lotului, pe 4 ianuarie la Cluj, cazul său transformându-se, treptat, într-o adevărată telenovelă.

“Bloc-notes” e, oficial, “student”!

Atacantul Claudiu Răducanu, ultima achiziţie a Universităţii, era aşteptat aseară în cantonamentul “Şepcilor roşii” de la Sovata. Tot aseară, jucătorul trebuia să semneze şi contractul cu noua sa formaţie, care se va întinde pe şase luni.

“O să mă văd cu Claudiu în seara asta (ieri – n. red.) la Sovata şi atunci o să şi semneze actele. Transferul e ca şi rezolvat. Sper ca norocul său proverbial să molipsească şi echipa noastră”, a spus Doboş.

from ziua de cluj

No comments: