Sunday, January 20, 2008

Trăieşte în alb şi negru





Decorarea căminului în alb şi negru simplifică problema asortării obiectelor în încăpere

Bunul gust şi eleganţa sunt trăsături ce însoţesc acest tip de amenajare

O amenajare elegantă şi modernă a locuinţei, dar mai ales inedită, include folosirea a doar două culori: alb şi negru. Fie că este vorba de culoarea pereţilor, de cea a obiectelor de mobilier sau de cea a accesoriilor, cele două culori trebuie să fie protagonistele absolute ale interiorului. Casa, fie că se desfăşoară pe o suprafaţă mare, sau se încadrează în limitele unui apartament obişnuit de bloc, va beneficia de multă lumină naturală, reflectată de pereţi şi de mobilierul alb. Este nevoie doar de puţină imaginaţie. Noi îţi dăm câteva sugestii. Dacă accesul în locuinţă se face printr-un hol cu o suprafaţă mai mare, acesta poate fi mobilat simplu, dar cu mult bun gust.

O masă-consolă de culoare albă, pe care poţi pune vase cu flori sau diferite obiecte decorative, câteva taburete înalte asortate conferă holului un look elegant şi inedit. Taburetele pot avea rol decorativ, dar sunt deosebit de practice atunci când îţi vin prietenii în vizită. Livingul se deschide, de regulă, spre hol, iar mobilierul de culoare albă din living, care poate fi văzut imediat ce ai păşit în casă, creează un efect estetic deosebit. Parchetul, draperiile, canapeaua, biblioteca, masa sau scaunele, totul este alb. Un detaliu practic, care te va ajuta să câştigi spaţiu, se referă la masă. Pe piaţă există o varietate de modele extensibile. O poţi întinde atunci când ai musafiri, păstrând-o în restul timpului pliată. O poţi folosi chiar şi aşa, punând pe ea flori sau obiecte de decor. Trebuie doar să o asortezi interiorului tău. Cât despre bibliotecă, poţi apela la corpurile suspendate sau la tradiţionalul model cu rafturi. Cărţile vor fi printre puţinele pete de culoare în încăpere. Linia cromatică va fi spartă, de asemenea, şi de tablouri sau de plante. Poţi opta pentru un tapet cu combinaţii de modele în alb şi negru, care creează un efect optic deosebit. În dormitor, dincolo de obiectele de mobilier specifice acestei încăperi, trebuie să acorzi atenţie şi lenjeriei de pat. Nu este necesar să fie complet albă, pentru a nu sugera o atmosferă spitalicească, ci poţi alege un model pe fond alb, cu imprimeu discret şi vesel.

Bucătăria şi baia vor contrasta cu restul locuinţei prin tenta neagră. Mobila neagră de bucătărie este nu doar elegantă, ci şi uşor de întreţinut. Podeaua acoperită cu mozaic conferă încăperii un farmec aparte. Poţi pune mozaic atât în bucătărie, unde, din motive de igienă, nu este recomandat covorul, cât şi în baie. Aceasta are un statut special, fiind o încăpere în care umezeala este inevitabilă. În plus, mozaicul este uşor de întreţinut. Baia va avea un design deosebit, dacă separi cabina de duş de restul spaţiului printr-un simplu perete vitrat. Obiectele de decor, care pot fi răspândite oriunde în casă, indiferent de destinaţia încăperilor, au un farmec aparte. Poţi opta pentru corpuri de iluminat cu diferite forme, vaze spiralate, perne fantezie, toate, fireşte, în alb-negru.

oana.anghel@gandul.info
from gandul.info

No comments: