Friday, February 22, 2008

“Asediul” din Grigorescu

Edilul municipiului, Emil Boc, s-a întâlnit ieri cu locuitorii cartierului Grigorescu, la Liceul Onisifor Ghibu. Prima nemulţumire a cetăţenilor s-a legat chiar de condiţiile inumane în care s-a derulat întrevederea.
“Primarul a uitat că niciodată nu e la Primărie şi oamenii nu ajung la el în audienţe. Am venit cu scaunul în spate din curtea şcolii ca să stăm faţă în faţă cu el şi suntem ţinuţi ca ultimii oameni”, a declarat un cetăţean nemulţumit că locurile din sala unde s-a ţinut întâlnirea au fost insuficiente. La discuţii au venit peste 150 de cetăţeni, însă mulţi dintre ei au renunţat şi s-au întors acasă.

în replică, Boc le-a promis oamenilor că va sta până la 12 noaptea dacă va fi nevoie, pentru a asculta toate problemele. La liceul din Grigorescu a fost prezent aseară un grup masiv de locuitori de pe strada Uliului, care a reproşat municipalităţii condiţiile în care sunt lăsaţi să locuiască, fără apă curentă, canalizare, cu un drum impracticabil şi plin de noroaie. “Copiii noştri merg cu cizme de cauciuc la şcoală. Drumul curge la vale şi dumneavoastră, autorităţile, faceţi lucrări numai pentru zonele de vile”, au acuzat oamenii de pe Uliului.

Discuţiile au fost încinse şi de cetăţenii de la capătul străzii Donath, din apropierea cartierului American Village, care au acuzat faptul că lucrările de canalizare executate în beneficiul Ceda Imobiliare, societatea care implementează proiectul, sunt sub orice critică şi au distrus drumul şi au îngropat toată zona de case în noroaie.

Mai mult, oamenii au cerut luarea unor măsuri pentru a opri societatea care derulează lucrările deoarece aceasta ar fi blocat accesul oamenilor în zonă, montând un semn cu “accesul interzis” din proprie iniţiativă. Oamenii au adus ca probă tocmai acea plăcuţă.

Reprezentanţii Ceda Imobiliare, prezenţi la întâlnire, au afirmat că au salubrizat zona şi au oferit posibilitatea fiecărui locuitor din zonă să se racordeze la sistemul privat de canalizare executat de ei şi că plângerile oamenilor sunt neîntemeiate deoarece cel care a distrus drumul ar fi service-ul auto care funcţionează în zonă.

Boc a cerut aducerea drumului la starea iniţială în termen de şapte zile şi a dispus controale în zonă. Alte probleme semnalate de locuitorii din Grigorescu au vizat facturile la căldură, considerate exorbitante, punctele insuficiente de colectare a gunoiului, aleile proaspăt reabilitate, dar cu lucrări prost executate, şi modul de atribuire a locurilor de parcare, catalogat drept deficitar.

Primarul a anunţat că toate aceste probleme se vor afla în atenţia municipalităţii şi că vor fi rezolvate. Edilul a promis câtorva clujeni că îi va primi personal în audienţă. “Ştiu că toţi vreţi să vă întâlniţi cu primarul, dar mai întâi trebuie să treceţi pe la directorii din Primărie şi pe la cei doi viceprimari, pentru că suntem o armată de oameni şi nu toate problemele le rezolvă primarul”, a mai explicat Boc.

from ziua de cluj

No comments: