Thursday, February 21, 2008

Proiectul unui hotel a incins spiritele urbanistilor

Membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Primariei au dezbatut astazi un proiect dificil, care a incins spiritele in randul arhitectilor.

Proiectul propunerea ridicarea unui hotel de patru niveluri pe strada Avram Iancu, langa Casa Calaului. Desi proiectantii au obtinut avizul de la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice de la Bucuresti, unii membri ai Comisiei de Urbanism s-au opus amplasarii acestei cladiri. Conform arhitectului Adrian Borda, proiectul a fost respins in comisia zonala de monumente de cinci ori. "Hotelul se va construi in curtea unui palat baroc existent. In plus, acolo a fost prima gradina botanica a Clujului", a declarat Borda in cadrul comisiei.

El a mai spus ca avizul de la autoritatile centrale a fost obtinut pe acest proiect deoarece arhitectul Vasile Mitrea, care face parte din echipa de proiectare este si membru in Comisia Nationala de Monumente.

In cele din urma, proiectul a fost amanat de catre membrii comisiei, dar pentru alte motive.

Proiectul, realizat de biroul de proiectare TransForm, propune ridicarea unui hotel intr-o curte interioara, pe o parcela de aproximativ 1.000 de metri patrati.

La finalul anului trecut, aceeasi comisie de urbanism din cadrul Primariei a avizat construirea unui hotel in aceeasi zona, langa sediul Regiei Autonome a Domeniului Public. La proiectul respectiv, administratia locala este co-beneficiar, urmand ca pe langa hotel sa fie ridicat si un parking de 250 de locuri de parcare.
from citynews.ro

No comments: