Friday, February 22, 2008

Duel Nicoara - Boc pe tema constructiilor fantoma din oras

Duel Nicoara - Boc pe tema constructiilor fantoma din oras

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a reactionat vineri la afirmatiile facute de primarul Emil Boc conform carora executivul judetului ar fi eliberat o autorizatie de constructie pentru hotelul Cristian, amplasat in Piata Mihai Viteazul, si care apartine omului de afaceri Costica Pocol.
“Vreau sa precizez ca nu doresc sa-l atac pe domnul Boc, desi presa deja speculeaza pe tema unei candidaturi a subsemnatului la Primaria municipiului Cluj-Napoca. Vreau sa fac citeva precizari din respect pentru institutia pe care o conduc, pentru angajatii sai si din dorinta de a elimina unele dezinformari lansate pe piata ieri de domnul primar Emil Boc. Concret, este vorba de afirmatiile facute ieri in Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism, unde a acuzat institutia condusa de mine, respectiv Consiliul Judetean Cluj ca (citez) «a eliberat autorizatii de constructie pentru monstruozitati. Facem pariu ca tot CJ a avizat si hotelul din Piata Mihai Viteazul, care este o monstruozitate si o porcarie. Am vrut sa o demolez si cind m-am uitat in dosar am vazut ca autorizatia este in regula si a fost emisa de Consiliul Judetean»”.
Nicoara spune ca daca Boc s-ar fi uitat cu adevarat in dosar ar fi vazut ca pentru respectiva cladire nu Consiliul Judetean a dat autorizatie, ci Directia de Urbanism din cadrul Primariei. Presedintele Consiliului Judetean a mai precizat ca in 2004, dupa ce a fost ales in functie a dispus efectuarea unor controale privind disciplina in constructii in cazul hotelului Cristian din Piata Mihai Viteazul si ca in urma celor constatate de inspectori a inaintat o plingere penala impotriva proprietarului.
Nicoara a mai subliniat ca dupa 2004 au aparut in Cluj-Napoca zeci de astfel de monstruozitati si care nu pot fi atribuite vechii administratii. “Blocuri in cartiere de case, pe foste terenuri de sport, imobile care lasa fara lumina zeci de clujeni sau care pun in pericol siguranta cetatenilor”, a spus Nicoara.
La rindul sau, deputatul Horea Uioreanu a acuzat executivul primariei ca nu a avut o strategie pe linie de urbanism pe termen scurt, mediu si lung.
“Neadoptarea unui astfel de plan a dus la anomalii, permitind ridicarea unor contructii pe gardurile oamenilor, in gradinile oamenilor, contructii de 35 de etaje care vor deranja si liniile areriene” a spus parlamentarul.

S.P.

from ziarul faclia

No comments: