Monday, February 18, 2008

Cafenea Starbucks pe trei nivele, la Cluj

Starbucks-ul din Cluj are peste 300 de metri pătraţi

Cea de-a treia cafenea Starbucks din România, din complexul comercial clujean Iulius Mall, ar putea fi deschisă la sfârşitul lunii acesteia, potrivit unor surse contactate de Informaţia de Cluj. Muncitorii lucrează deja la aranjarea mobilierului şi la ultimele retuşuri. Cafeneaua are 320 de metri pătraţi, este dispusă pe trei nivele şi este mai mare decât cele două localuri deschise anterior de către Starbucks în Bucureşti.

Cafeneaua Starbucks, deschisă în regim de franciză cu retalilerul grec Marinoupolos, face parte dintr-un lanţ de peste 14.000 de magazine care poartă brandul companiei americane. Muncitorii lucrează de zor la ultimele retuşuri înainte de inaugurarea celei de-a treia cafenele Starbucks din România, care se va deschide în Iulius Mall. Clienţii din mall îşi văd de cumpărăturile lor şi puţini ştiu că la intrarea în respectivul complex comercial se va inaugura o cafenea a unuia din brandurile cele mai cunoscute din lume: Starbucks.
„Cafeneaua este gata. Lucrăm doar la curăţenie şi la amenajarea mobilierului”, precizează unul din muncitori. Amenajarea cafenelei ar fi trebuit finalizată acum trei săptămâni, potrivit dirigentei de şantier, însă a fost întrâziată din diferite motive, între care şi condiţiile meteorologice. „Este cea mai mare dintre cele trei cafenele din ţară, suprafaţa totală a localului este de 320 de metri pătraţi, dispuşi pe 3 nivele”, a declarat responsabila de amenajare a cafenelei Starbucks din Cluj. Potrivit acesteia, deschiderea cafenelei este fixată pentru 29 februarie sau 1 martie. 29 februarie cade vineri, lăsând la dispoziţia clienţilor un întreg weekend pentru „degustarea” cafelelor Starbucks. Retalilerul grec Marinopoulos mai operează în Cluj, în regim de parteneriat, în magazinele Sephora din Iulius Mall şi Polus Center şi mai deţine franciza pentru Marks&Spencer, din Polus. Compania Starbucks a intrat pe piaţa europeană în 1998, iar în prezent deţine în Europa 1.200 de cafenele. În întreaga lume cele aproape 14.000 de cafenele Starbucks sunt vizitate de circa 44 milioane de clienţi săptămânal.

from informatia de cluj

No comments: