Monday, February 18, 2008

Manifestatie de solidaritate a tinerilor maghiari cu Kosovo

Tinerii maghiari radicali din organizatiile ardelene si clujene s-au solidarizat astazi, la ora 21, cu noul stat autonom albanez Kosovo.

In fata casei Matei, unde s-a nascut domnitorul Matei Corvin, circa 30 de tineri insotiti de Patrubanyi Miklos, presedintele Asociatiei Maghiarilor de Pretutindeni, au afisat pancarte si afise in limba maghiara si romana, prin care au salutat aparitia statului autonom albanez Kosovo, care si-a declarat astazi independenta fata de Serbia.

Sloganele afisate au fost “Bravo Kosovo”, “Traiasca autonomia nationala”, “Autonomie si pentru secuime”, “Drepturi pentru minoritati”.

Protestul de solidarizare cu Kosovo a fost unul de tip "flash-mob", spontan si pasnic. Kristina Sandor, sefa Organizatiei Tinerilor Maghiari din Ardeal, a declarat ca doreste o larga autonomie pentru judetele Mures, Harghita si Covasna, unde traieste o puternica minoritate maghiara.

“Credem ca acest pas care s-a facut azi, declararea independentei Kosovo, ar fi un bun exemplu si pentru Romania in ceea ce priveste drepturile comunitare. Acest pas este unul bun si pentru comunitatea maghiara din Romania sa isi declare vointa de a avea o mai larga autonomie”, a spus Sandor.

from citynews.ro

No comments: