Thursday, February 21, 2008

Primarul Boc, dupã raidul nocturn: Piaţa Mãrãşti trebuie demolatã

Edilul municipiului, Emil Boc, a inspectat marţi seara, la insistenţele unui grup de locatari de pe B-dul 21 Decembrie 1918, lucrãrile de extindere a Pieţei Mãrãşti.
Asociaţiile de locatari din zona Pieţei Mãrãşti s-au plâns cã lucrãrile nu respectã autorizaţia de construire pe care societatea Center Star, beneficiara lucrãrii, ar fi obţinut-o la alt numãr. Mai mult, oamenii i-au arãtat marţi seară edilului construcţia situatã la doar 1,5 metri de blocul în care locuiesc, motiv pentru care nu au luminã, semnal la telefon, acces în staţia de autobuz, iar zona este plinã de gunoaie.

La faţa locului, Boc a deliberat: construcţia este oripilantã, mizerabilã şi trebuie demolatã.

Ce a promis Emil Boc

Edilul a menţionat cã Primãria a cerut deja în instanţã demolarea noii construcţii executate înspre bloc.

“Nu putem decât sã aşteptãm ca instanţa sã decidã, însã vã promit cã extensia construcţiei se va demola”, a afirmat Boc în timpul inspecţiei nocturne de marţi seara din Piaţa Mãrãşti. în plus, şeful Poliţiei Comunitare din cadrul Primãriei Cluj, Minodora Fritea, a confirmat faptul cã societatea Center Star, beneficiara lucrãrilor de extindere a pieţei, a primit sancţiune maximã de 10.000 de lei şi somaţie pentru sistarea lucrãrii.

“încã nu avem nici un semn de la cei amendaţi. Nici n-au plãtit, nici n-au contestat”, a subliniat Fritea.

“Putem sã ne mutãm dacã nu ne convine”

Oamenii spun cã trimit petiţii împotriva extinderii Pieţei de doi ani. Reprezentanţii asociaţiilor de locatari de pe B-dul 21 Decembrie 1918 susţin cã au trimis petiţii peste petiţii atât Primãriei, cât şi Inspectoratului Judeţean în Construcţii, însã au fost ignoraţi de autoritãţi.

“Am primit rãspunsuri evazive. Inspectorii comunitari care au fost la noi ne-au spus cã putem sã ne mutãm dacã nu ne convine cum s-a lucrat, sã vindem şi sã ne mutãm. Inspectoratul în Construcţii ne-a rãspuns cã s-au executat 18 stâlpi peste planşeu etaj I, conform autorizaţiei de construire. Primãria ne-a rãspuns cã putem solicita anularea autorizaţiei în instanţã dacã nu ne convine”, a precizat Ioan Urcan, preşedintele Asociaţiei de Proprietari de la nr. 156.

El a atras atenţia cã societatea Center Star are autorizaţie la numãrul 131-135, însã construieşte la nr. 148 – 150. “Construcţia e fãcutã fãrã fundaţie, lipitã de gardul fostei autogãri, care este vizibil. Cele cinci-opt etaje în curs de ridicare ne acoperã ferestrele şi nu aveam nici luminã, nici semnal la telefoane. Distanţa pânã la bloc este de aproximativ 1,5 metri.

Ţevile de gaz sunt în afarã, conducta de apã şi cea de canalizare care ne deservesc sunt sub construcţie, la fel şi firele pentru telefoane”, a adãugat Urcan.

Acesta a precizat cã reprezentantul Center Star, Costicã Pocol, le-ar fi promis oamenilor 12 metri pãtraţi de spaţiu comercial în noua piaţã dacã îşi dau acordul ca vecini. Costicã Pocol nu a putut fi contactat întrucât avea mobilul închis, iar în Piaţa Mãrãşti nimeni nu a ştiut unde poate fi gãsit.

from ziua de cluj

No comments: