Monday, February 18, 2008

Reactii la manifestatia de la Casa Matei Corvin

Intr-o scrisoare deschisa adresata generalului Aurel Litan, seful Jandarmeriei Cluj, Ionut Tene (foto) - presedintele fundatiei culturale "Sarmisegetuza" - ii cere acestuia sa identifice si sa amendeze persoanele care au participat duminica seara la manifestatia din fata Casei Matei Corvin.



Ionut Tene considera gestul celor aproximativ 30 de tineri maghiari, insotiti de Patrubanyi Miklos, presedintele Asociatiei Maghiarilor de Pretutindeni, ca fiind unul deosebit de grav:



"Atat pancardele afisate, cat si strigatele participantilor la aceasta manifestare se refereau la declararea autonomiei Tinutului Secuiesc si la dezmembrarea statului national unitar-roman", arata presedintele fundatiei Sarmisegetuza, notand in acelasi timp faptul ca manifestatia este ilegala, atata timp cat s-a desfasurat fara aprobarea Primariei Cluj.


Prin acestea, Ionut Tene considera ca manifestantii au incalcat atat Legea 60/1991 privind aprobarea adunarilor publice, cat si articolul 1 din Constitutia Romaniei.

from citynews.ro

1 comment:

Unknown said...

Domnule Ionutz Tene ,
M-am nascut in orasul Cluj si la data de 11 Noiembrie 1989 , inainte de ultimul congres al dictatorului Ceausescu am
manifestat cu pancarde afisate "vrem reforme " , cu studentii din Cluj pe strada Brezoianu din Bucuresti .Manifestarea a fost considerata ilegala ,deosebit de grav ,fara aprobarea Primarie Municipiului Bucuresti si am fost arestati de militia romana a municipiului Bucuresti ,si cercetati de catre Securitatea lui Ceausescu la inchisoarea Rahova , pentru ca am incalcat art.166 , alin.2 ,etc. Constitutia Romaniei .