Tuesday, February 19, 2008

„U”, o altă echipă


Alpar Meszaros a împărţit lotul Universităţii în două formaţii şi a dictat un joc şcoală, ultimul „amical” înaintea reluării sezonului, pe gazonul stadionului „Ion Moina”. După 20 de minute, „Mesi” a hotărât ca meciul să se joace pe terenul de zgură, jucătorii având mari probleme în a-şi menţine echilibrul.

La finalul meciului-test, „principalul” Universităţii a declarat că portarul belgian Pieter Merlier şi brazilianul Bayano (foto) vor juca în acest retur pentru „U”, nu însă şi Sorin Iodi. Preşedintele Anton Doboş a negociat aseară şi cu brazilianul Edson Do Nascimento, care a primit „OK-ul” din partea lui Meszaros.
Aceasta a fost ultima apariţie în public a „Şepcilor-roşii” înaintea partidei de sâmbătă, cu Rapid Bucureşti. Meszaros a gândit că un joc în familie ar fi cel mai potrivit pentru alcătuirea lotului de 21 de jucători care vor face deplasarea la Bucureşti, dar şi pentru a-i vedea la lucru, ca un ultim test, pe portarul belgian Pieter Merlier şi mijlocaşii defensivi brazilieni Bayano şi Edson. „Amicalul” a început pe gazonul stadionului „Ion Moina” şi a continuat după 20 de minute pe terenul de zgură. „Am mutat meciul pe zgură deoarece jucătorii nu puteau să-şi menţină echilibrul şi am dorit să-i feresc de accidentări”, a declarat Meszaros. În echipa „alb-negrilor”, pe terenul de iarbă, au evoluat: Merlier – Unguruşan, Astorga, Bilica, G.Coman – Silvăşan, Bundea, Bayano, A.Savu – Goga, N.Jovanovici. De partea cealaltă, la „roş-negri”, au jucat: C.Moldovan – Suller, S.Rădoi, Şoltuz, M.Jovanovici – R.Sabo, Dolha, Rdson, Budean – Cl.Răducanu, Băd.
La meciul de pe zgură poarta „roş-negrilor” a fost apărată de Merlier, care a avut trei intervenţii aplaudate de suporteri. Unicul gol al jocului a fost marcat de Băd, după o acţiune purtată în mare viteză de Răducanu.

Buş şi Dancia s-au antrenat separat, Cordoş deloc
Alcătuirea celor două echipe l-au scos din „schemă” pe Buş, care a fost trimis să se antreneze pe pista stadionului, alături de Cristian Dancia, care cel mai probabil la meciul cu UT Arad va fi apt de joc după accidentarea suferită în primul meci din Antalya. Andrei Cordoş a acuzat o durere intercostală şi a fost reţinut de la efort de medicul echipei, Cristian Târteaţă.

Lui Iodi i s-a sugerat Arieşu TurdaFundaşul central Sorin Iodi nu va mai face parte din lotul Universităţii. Decizia a fost luată duminică, după ce Rareş Soporan a redeschis lista jucătorilor disponibilizaţi sau nereţinuţi pe „Ion Moina”. Alpar Meszaros a afirmat că lui Iodi i s-a sugerat să joace pentru Arieşu Turda şi a infirmat că de la echipă vor pleca Buş şi Suller. „Domnul Doboş l-a sfătuit să meargă la Turda. Din punctul meu de vedere suntem bine acoperiţi pe posturi, însă este posibil ca preşedintele să-mi mai facă o surpriză până la reluarea campionatului”, a declarat Meszaros, care a mai precizat că deplasarea la Bucureşti se va face joi, cu avionul.

from informatia de cluj

No comments: