Monday, February 18, 2008

Tinerii maghiari vor fi sanctionati de Jandarmerie

Jandarmeria Cluj ii va amenda pe Patrubanyi Miklos, presedintele Uniunii Mondiale a Maghairilor si pe Kristina Sandor, presedintele Consiliului Tineretului Maghiar din Romania, pentru participare la un miting neatorizat. Potrivit unor oficiali din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Cluj, cele doua persoane vor fi amendate cu suma de 50 de lei. Informatia a confirmata si de generalul Aurel Litan, comandantul jandarmilor clujeni.

Duminica seara, in fata Casei Matei din Cluj-Napoca, 30 de tineri maghiari au participat la o actiune de tip flash-mob pentru a saluta declararea independentei provinciei Kosovo. Pe pancardele aduse de tinerii maghiari se putea citi: “Bravo Kosovo”, “autonomie pentru tinutul secuiesc” si “autonomie pentru noi”.

Kristina Sandor, care a participat la actiunea flash-mob, a declarat ca Romania ar trebui sa ia in serios problema drepturilor pentru minoritatea maghiara, in timp ce Patrubanyi Moklos a salutat declararea independentei provinciei Kosovo.

De fapt, Patrubanyi Miklos a militat pentru acordarea dublei cetatenii pentru maghiarii din afara granitelor Ungariei, motivatia principala a acestuia fiind legata de o “reconstituire a unui drept istoric”.

from citynews.ro

No comments: