Friday, February 22, 2008

TAB-urile de la Revoluţie au pãrãsit Clujul

Cãlãtorii care au trecut vineri, între orele 15.00-16.00, prin gara Cluj-Napoca au putut admira mai multe TAB-uri (transportator amfibiu blindat) încãrcate într-un tren de marfã care aştepta sã pãrãseascã urbea de pe Someş.
Un transport special cu tehnicã militarã învechitã, constând în 14 TAB-uri, douã autospeciale de pompieri şi douã maşini de teren ARO, a luat drumul bazei militare de la Roman, conform unor militari care au însoţit încãrcãtura. Un vagon plin cu aproximativ zece militari a fost ataşat trenului de marfã pentru a asigura paza acestuia.

“Dacã nu le pãzim, le dezasambleazã ţiganii ca sã le vândã la fier vechi”, a spus un militar. Surse din cadrul Corpului 4 Armatã Teritorial au precizat cã TAB-urile au aparţinut garnizoanei Cluj-Napoca şi au fost suite în tren pe parcursul ultimei sãptãmâni.

Aceleaşi surse au menţionat cã este vorba de tehnicã militarã învechitã, fabricatã în anii ’80, care a fost folositã la Cluj şi la Revoluţia din 1989.

Militarii din tren au spus iniţial cã TAB-urile vor fi casate, însã au menţionat apoi şi cuvântul “reparaţii”. Fiecare dintre blindate cântãreşte aproximativ 22 de tone.

from ziua de cluj

No comments: